Vedugnsbakad omelett
Att något så enkelt plötsligt kan få stjärnstatus för att man lagar det utomhus med äkta eld. Men jo.. så är det faktiskt när det gäller den här fluffiga krämiga omeletten.

Vedugnsbakad omelett
till 1 portion – gjutjärnsstekpannan är 18 cm i diamater
lite olja till formen
2-3 ägg
2 msk mjölk eller grädde
salt & peppar
1/2 burk svamp eller smörstekt färsk

Värm upp pizzaugnen. Kanske inget du gör för en liten omeletts skull, men passa på att göra något annat när du ändå är igång. Kanske någon gratäng att fylla lunchlådorna med?

Häll lite olja i gjutjärnsformen. Vispa samman ägg, mjölk, salt & peppar. Blanda med svampen och häll i formen.

In i ugnen några minuter så att omeletten stelnar. Sen är det bara att njuta :)
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar