Vedugnsbakad omelett
Att något så enkelt plötsligt kan få stjärnstatus för att man lagar det utomhus med äkta eld. Men jo.. så är det faktiskt när det gäller den här fluffiga krämiga omeletten.
Vedugnsbakad omelett
till 1 portion – gjutjärnsstekpannan är 18 cm i diamater
lite olja till formen
2-3 ägg
2 msk mjölk eller grädde
salt & peppar
1/2 burk svamp eller smörstekt färsk
Värm upp pizzaugnen. Kanske inget du gör för en liten omeletts skull, men passa på att göra något annat när du ändå är igång. Kanske någon gratäng att fylla lunchlådorna med?
Häll lite olja i gjutjärnsformen. Vispa samman ägg, mjölk, salt & peppar. Blanda med svampen och häll i formen.
In i ugnen några minuter så att omeletten stelnar. Sen är det bara att njuta :)
Reklam:
Lämna en kommentar