Veckomatsedel vecka 36

Måndag: Äppeljärpar med kokt potatis, gräddsås, lingon och inlagd gurka
Tisdag: Pesto cannelloni och sallad
Onsdag: Äter inte hemma
Torsdag: Rosmarinjärpar och äppelrösti
Fredag: Luffarbiff med murkelsås och hasselbackspotatis
Lördag: Africana med ris
Söndag: Revbenspjäll, klyftpotatis och coleslaw

Marias kommentar:
Luffarbiffen är ett nytt köttstycke för mig och så även revbenspjäll. Just revbenspjäll är inget jag äter i normala fall. För kladdigt, för lite kött och för bökigt har jag känt. Men lite nya utmaningar måste man jag ha mellan varven, så även i köket. Så nu ser jag fram emot era bäst tips på hur jag ska tillaga mina revbenspjäll. Om vädret tillåter så är tanken att grilla dem. Tänkte förkoka dem i någon god lag och sedan grilla dem och pensla på en god glaze. Eller sitter någon här på ett bättre tips så tar jag tacksamt emot det. Har som sagt var aldrig tillaga detta köttstycke. Även luffarbiffen har jag planer att slänga på grillen. Än är inte grillsäsongen över (tack och lov att grillen står under tak på altanen!) ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: