Veckans tre finalister i jakten på Sveriges bästa tunnbrödsrulle – veckofinal 5

Då var vi framme vid den sista veckofinalen. Tiden går snabbt när man har kul :)

Bidrag Erica Bröske
Recept på Sveriges bästa tunnbrödrulle. 3-4 tunnbröd, fyllning: 1 burk makrillfilé i tomatsås, gräddfil, klickas i till bredbar konsistens, ca 1-3 msk. Purjolök, ca 10 cm finstrimlad. Kryddning: salt, vitpeppar, chilisauce, ev. någon örtkrydda. Njut!

Ingredienser: :)
Tillagningstid: :) Inget att förbreda, så det är bra.
Disk: :)
Smak: :) Enkelt och gott. Purjolök i ger lite krisp jag gillar.

Bidrag Erica Ärlig
Recept på Sveriges bästa tunnbrödsrulle! Ingredienser: Tunnbröd, philadelphiaost, jalapeno, lättrökt skivad kalkon, romansallad, rödlök, serranochips och bbq-sås, gärna Felix sweet and smokey.
Gör så här: Torka serranoskinkan på bakpappersklädd plåt i ca 10 min på 200 grader. Finhacka jalapenos och blada samman med philapdelphiaosten, bred ut på tunnbrödet, strimla salladen och fördela över tunnbrödet. Lägg på ett par skivor kalkon och tunnt skivad rödlök. Ringla över bbq-såsen och bryt till sist serrano chipsen över brödet. Rulla ihop rullen som har lite sting i smaken.

Ingredienser: :( Ojoj vad mycket. Inget som är svårt att få tag i som tur är.
Tillagningstid: :| Det tar sin tid med att göra serranochips.
Disk::) Många ingredienser men det mesta ska direkt på brödet iaf.
Smak: :) Jag gillar inte alls den där bbq-såsen. Men bortser jag från den är det en god rulle. Serranochipsen är otroligt goda och jag skulle kunna äta mig mätt på dem istället ;)

Bidrag Kim Stjerna
Tunnbrödsrulle a la meze: ett tjockt lager hoummos, en stor klick tjock turkisk yoghurt, tunna stavar av inlagd majrova, toppa med hackad bladpersilja och granatäpple kärnor.

Ingredienser: :| Nja.. inlagd majrova? Finns det ens att köpa? Nu är det ju lätt att lägga in själv och ha i kylen. Men ändå.
Tillagningstid: :) Snabbt och lätt.
Disk: :)
Smak: :| Smakerna är goda, men allt verkar flyta runt i min rulle och det är kladdigt. Så minus för kladdigheten och plus för smaken.

Mer info om tävlingen..
..hittar ni på fazers sida.

Kommentarer

Linda skrev 2011-10-30 klockan 12:10

Santa Marias och Felix bbq-såser är inte alls goda, testa Sweet Baby Ray's istället. Både "Honey Chipotle" och "Barbecue Sauce" är mycket goda.

Millan skrev 2011-10-30 klockan 20:13

Tack för tipset Linda!

Nena skrev 2011-10-30 klockan 23:22

Gud sa gott det ser ut att vara, tunnbrödsrullar gillar jag otroligt mycket;))

Lämna en kommentar
Reklam: