Vårpasta på en kvart

Det finns väldigt många mattidningar ute på marknaden. LagaLätt är en av mina favoriter när det gäller inspiration till vardagsmaten. Sällan jag följer recepten, men att bläddra i tidningen brukar göra att jag kommer på vad det är jag vill ha. Senaste numret hade ny fräsch layout och vi fastnade direkt för ett av de läckra fotona. Nämligen det som visade “Vårpasta på en kvart”.

2 paket färsk ravioli med ricotta & spenat
80 g färsk spenat
1 ask körsbärstomater (250 g)
100 g oliver (detta skippade vi)
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1/2 dl rostade pinjenötter
40 g flagad parmesanost
140 g parmaskinka i skivor

Koka pastan enligt anvisningarna på paketen.

Skölj spenaten och slunga den torr. Skölj och halvera tomaterna. Häll av oliverna. Blanda spenat, tomater, oliver och soltorkade tomater.

Vänd ner grönsakerna i pastan. Tillsätt olja, salt och peppar.

Strö över rostade pinjenötter, ost och parmaskinka.

I tidningen rekomenderade de ett Italienskt vin till och vi bestämde oss för att testa även det.

Eremo 42361
Doft:
Kryddig, fruktig doft med inslag av fat, körsbär, blåbär, anis och örter.
Smak:
Kryddig, mycket frisk, fruktig smak, inslag av fat, körsbär, blåbär, örter och lakrits.
Källa: Systembolaget.se

Och? Både maten och vinet var gott! Fräsch sommarpasta som lätt går att variera. Vinet var fruktigt och ganska lätt för att vara ett rödvin. Det kan vi tänka oss att köpa i framtiden igen.

Kommentarer

åsa - hello sugar skrev 2009-04-04 klockan 13:04

åh vad härligt att se lite somriga recept! låter gott! känns faktiskt som att sommarn börjar närma sig när vädret är så fint! :)

Linda skrev 2009-04-04 klockan 19:44

LagaLätt är min favorittidning i matgenren också. Jag har testat en del recept ur förra numret, kan rekommendera Ostgratinerad purjolök och rostbiff med kapris.

Kryddburken skrev 2009-04-07 klockan 20:27

Jag blev också sugen på det recepetet ur tidningen! Ser ruskigt gott och fräscht ut! Ha en trevlig kväll!

Lämna en kommentar




*