Värmande soppor 2

I början på januari tipsade vi om våra favoritsoppor i det här inlägget (klick), och passade samtidigt på att efterlysa era favoritrecept på soppor. Vi fick glädjande nog jättemånga förslag och har sedan dess provat soppa efter soppa. Men nu går det mot varmare tider och vi äter mindre och mindre soppa. Men till hösten, då dyker sopporna upp igen :)

Men först, en liten sammanställning av era favoritsoppor!

lenas kycklingsoppa

Inte för att det var någon tävling, men den vinnande soppan verkar ha varit Lenas Italienska kycklingsoppa. Många som har testat och länkat till den från sina egna bloggar och alla verkar vara lika nöjda!
Lenas Italienska kycklingsoppa

soppor

I kategorin smala/magra soppor valde vi att testa Stoffes förslag. Den gick inte riktigt hem hos oss, men att dömma av kommentarerna så är det mångas favoritsoppa.
Stoffes smala tomatsoppa med sötpotatis

Vi testade även Tessiz recept på en vegetarisk värmande gulash
Tessiz Vegetariska gulaschsoppa

annas soppa

Vissa nöjde sig inte med att skicka recept, utan bjöd hem oss på lunch.
Annas rotfrukssoppa

soppor

Zarah mailade in flera förslag på soppor och vi valde två av dem att testa. En blev en favorit och den andra föll inte riktigt oss i smaken. Men med tanke på att det var hennes favoritsoppor så kommer givetvis recepten så att ni själva kan avgöra.
Dinkelsoppa
Fisksoppa med tomat och halloumi

nudelsoppa

Från Ellinor kom ett förslag på en enkel vardagssoppa med god smak av ingefära.
Ellinors kycklingsoppa med nudlar

Tack för alla recept och kommentarer!

Kommentarer

Fröken Dill skrev 2010-03-29 klockan 10:47

Vilken bra idé att samla tips på goda soppor! Även om den mesta soppsäsongen är över kan det komma kulna dagar. Och sedan väntar ju en årstid när man vill ha kall avocadosoppa och gaspazcho! Många hälsningar från fröken Dill

Lämna en kommentar
Reklam: