Varm quinoasallad med kyckling

Nyttigt, gott, lättlagat och dessutom perfekt i lunchlådan!

Varm quinoasallad med kyckling

Till 3-4 personer

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skölj 4 morötter och 2 palsternackor. Skär morötter, palsternackor och 1 röd paprika i bitar. Lägg allt utom paprikan i en ugnsfast form och häll över 2-3 msk olivolja. Rör runt. Sätt in formen i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills bitarna börjar mjuka. Rör om efter halva tiden och lägg i paprikan.

Skär 2 kycklingfileér i bitar och stek. Krydda med örtsalt.

Koka quinoan efter anvisningar på paketet. (Brukar vara 2 dl okokt quinoa, 4 dl vatten och 1 grönsaksbuljongtärning) Tänk på att quinoan ska sköljas innan man tillagar den!

Blanda ihop rotfrukter, quinoa, kyckling och sköljda bönor, 1 förpackning gogreen mix (borlottibönor, kikärtor, stora vita bönor) och 1 burk kidneybönor

Gör en dressing med 1/2 msk citronsaft, 1 msk olivolja, salt och svartpeppar. Häll över.

Servera med ruccola.

Kommentarer

annamaria skrev 2007-11-19 klockan 19:36

Vad jag önskar att jag tyckte om Quinoa. Ser gott ut och är nyttigt. Får kanske prova igen.

Millan skrev 2007-11-19 klockan 20:59

annamaria: Om det är till någon tröst kan jag säga att jag tyckte inte alls om det från början. Men paketen stod här hemma och hånade mig så jag kände mig tvingad att hitta något att göra med den som gick att äta :) Felet jag gjorde från början var att jag inte sköljde av fröna tillräckligt, vilket gjorde att de smakade beskt och konstigt. Och sen kokte jag inte dem i buljong, vilket jag tycker är ett måste. Men lycka till och berätta gärna om du vågar testa igen :)

lina skrev 2007-11-20 klockan 09:44

Kan bara instämma med annamaria. Det finns inte mycket som jag inte gillar när det gäller mat, men quinoa har jag svårt för. Kanske ska testa att skölja fröna mer noggrannt!

Lämna en kommentar
Reklam: