Varm bulgursallad med kyckling

Julen närmar sig och här hemma har julstressen börjar redan sätta sina spår. Missförstå mig inte, jag älskar julen, men det blir lite väl mycket. Men trots tidsbrist så försöker vi att äta ordentligt här hemma, för annars blir även min lunch lidande. Idag blev det en bulgurröra som piffades upp med färdigkokta bönor och djupfrysta grönsaker.

Varm bulgursallad med kyckling
till 3 rejäla portioner

2 kycklingfiléer
italiensk salladskrydda
olivolja

2 dl bulgur
1 hönsbuljongtärning
1 burk blandade bönor (skölj dem i kallt vatten och låt rinna av)

1 påse Findus frysta ratatouillegrönsaker (400 g)

rucola
1 paket feta (ca 150 g)

Börja med att koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen, fast lägg i buljongtärningen istället för salt. När bulgurn är färdig, lägg i de sköljda bönorna.

Skär kycklingen i mindre bitar och krydda rikligt med italiensk salladskrydda. Stek i en rejäl skvätt olivolja. När kycklingen är färdig, ta upp den ur stekjärnet och lägg ner de frysta grönsakerna. När grönsakerna är färdiga efter några minuter, blanda ner bulgurn.

Servera bulgurröran med rucola, fetatärningar och kycklingbitarna.

Lunchlådetips: Blanda inte ner rucolan och fetan, utan lägg det i en påse brevid. Bulgurröran och kyckligen går utmärkt att micra dagen efter.

Källa: Inspirationen till detta kommer från tidningen LagaLätt, nummer 12 2011.

Lämna en kommentar




*