Var hittar jag bra barnbestik?

Är i stort behov av att inhandla bestik till dottern som passerat 10 månader och numera faktiskt vill äta själv.

En vanlig tesked blir lite hård att bita i och plastskedarna som är till för barnmatsburkarna fungerar inte heller då det är fel vinkel på dem samt att skaftet är lite väl långt.

Så min fråga blir helt enkelt, vart hittar jag bra barnbestik?

Kommentarer

Kryddburken skrev 2010-03-04 klockan 09:07

Hej! När barnen var små använde jag uteslutande tupperwares barnbestick, de finns både i hel plast och för de lite större med plast & metall. Kanonbra, jag letade själv som en tok innan jag hittade dessa och dom är verkligen värda sitt pris! http://www.tupperware.fi/xchg/nordics/hs.xsl/587.html

Helena Ljunggren skrev 2010-03-04 klockan 08:59

Åh så störande, jag såg det senast igår men minns inte vart. Jag ska leta och återkomma. Det var några speciella barnbestick som tydligen skulle vara riktigt bra. Jag återkommer!

Fia skrev 2010-03-04 klockan 12:48

På Blå Elefant finns jättefina från SIA. http://blaelefant.se/product.asp?product=6629

ele skrev 2010-03-04 klockan 22:07

Jag köpte för ett tag sedan på en barnaffär, tror märket var Bambino. Babybjörn har också, med tjocka goa handtag. Såg att Coop har ett set med sked och gaffel också. Länken till min hemsida är bild på den jag köpte.

Susanne skrev 2010-03-05 klockan 21:43

Vi har bla från IKEA, http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20137568 barnslig och funkar finfint för vår 10-månaders kille.

Hanna skrev 2010-03-06 klockan 22:41

Jag har använt babybjörns skedar till båda mina barn. Har även haft deras tallrikar o kan vart rekommendera båda. Säljs bl.a på coop forum. http://www.babybjorn.com/sv/Svenska/produkter/Kok/BABYBJORN-tallrik-och-sked/

DesignAnnique skrev 2010-03-30 klockan 13:06

När min dotter var riktigt liten använde vi skedar som vi köpte på Babyringen, färgglada i typ 6 eller 8-pack. Det finns små praktiska byttor, muggar med pip osv i samma serie, de är tänkta att kunna användas även som engångs men vi har kört dem om och om igen i diskmaskinen. De är inte så tjocka i skaftet och det var definitivt en fördel för vår dotter - hon hade mycket svårare att hantera tjocka bestick än tunna! Sen när hon blev lite större och skulle börja äta själv åt hon faktiskt med mormorns små silverbestick, de som är till smörgåsar! Precis lagom stora... Piggarna på gaffeln är vassa och mycket lättare att få upp maten med (det är ju HOPPLÖST med de där trubbiga barnbesticken...) och hon har ALDRIG stuckit sig, hon lärde sig snabbt att äta fint. I början hade hon gaffel plus vanlig sked, men vid ca 2 års ålder så hade hon kniven liggandes också och använde den ibland. Nu är hon 6 år och äter nästintill perfekt med kniv och gaffel, och jag tror det beror mycket på att hon har fått träna med riktiga bestick från början. Sen är det ju olika vad barn gillar och klarar av, man får prova sig fram lite men det var vad som funkade för oss.

Lämna en kommentar
Reklam: