Vaniljmüsli

MatVaruGajden hittade jag ett recept på “webbens mest kända Vaniljmüsli”. Den måste ju testas tänkte jag och skred till verket.

Detta är vad du behöver:
musli

Blanda 200 g Havregryn, 200 g Rågflingor, 2 msk malen Kanel, 2 msk malen Kardemumma.

Bred ut müsliblandningen på en plåt och tillsätt 4 msk Vatten och 4 msk Rapsolja genom att droppa det över ingredienserna i långpannan och blanda ihop.

Sätt sedan in muslin i ugnen på 225 grader i cirka tio minuter.

Under tiden blandningen är i ugnen hackar du nötterna grovt. Jag blandade Hasselnötter, Sötmandel, en sorts nötter jag glömt namnet på och pumpafrön. Enligt receptet 100 g, men jag dubblade nästan det.

musli

Därefter tillsätter du nötterna och låter müslin rosta vidare i cirka fem minuter.
Müslin är klar när den fått en fin gyllene färg och doftar gott. Låt müslin svalna när den är klar, lägg den sedan i en lufttät behållare. Tillsätt 1 skårad vaniljstång, 3 msk Psylliumfrön (loppfrön), katrinplommon (inte en chans) och 100 g Torkade aprikoser, grovt hackade. Blanda och skaka om. Låt gärna müslin stå ett tag så att den hinner ta åt sig smak av vaniljstången.

musli

En burk till mamma och en till svärmor (och en stoor burk till mig själv som inte fick vara med på bild).

Och? Jodå, det här var gott. Vaniljsmaken märkte jag inte så mycket av, men den kanske har kommit fram bättre till imorgon. Kanel och kardemummadoften känns julaktig och det hela känns nästan som något efterrättsliknande. Om det var värt jobbet? Jodå, jag kan tänka mig att göra det här igen. Men såå fantastiskt som vissa tycker att det är, det håller jag inte med om.

Kommentarer

Berith skrev 2007-10-07 klockan 11:00

Det ser gott ut. Ser fram emot att träffa dig nästa gång.

Linda skrev 2007-10-07 klockan 21:38

Oj, låter avancerat :) Själv äter jag nästan alltid samma frukost - grovt bröd med ägg och kaviar. Ibland kan det bli havregrynsgröt med äppelmos eller mosad banan + kanel.

MatVaruGajden skrev 2007-10-07 klockan 22:38

Definitivt, efterrättsliknande som du själv skriver....har dessutom gått och blivit beroende av allt som smakar vanilj....vaniljyoghurt, vaniljte, vaniljmilkshake, vaniljmüsli.... jisses, hur ska det här sluta? Jättesmarriga bilder förresten... ser otroligt lyxigt ut! Må så gott!!!

Lämna en kommentar
Reklam: