Vaniljgratinerad rabarber

Hos Arla hittade jag detta recept. I beskrivningen stod det:
En proffsig dessert som du snabbt förbereder och serverar nygratinerad.
Vilket lät väldigt lockande.

4 portioner
8 dl rabarber i bitar ca 400 g
1/2 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
250 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj
1/2 dl flagad mandel
1/2 msk farinsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda rabarber, kanel och socker i 4 små, ugnssäkra formar. Grädda rabarbern i mitten av ugnen ca 15 min. Ta ut formarna. Hit kan man förbereda. Fördela kvarg över rabarbern. Strö över socker och mandel. Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min tills det börjar få färg. Servera med t ex biscotti.

Och? Då vi inte har några små ugnssäkra formar så tog en en liten pajform istället.

Och serverade på tallrikar.

Det kan ha varit vårt eget fel. Vi tillagade inte det i små ugnssäkra formar. Så när man lägger upp det ser det rent ut sagt förjävligt ut. Men jag tvivlar på att smaken blivit annorlunda. Och den var inte mycket att hurra för heller. Rabarber och farinsocker är gott ihop. Men vaniljkesellan är nästan mjölig i smaken och vi kommer definitivt inte att göra om det igen.

Kommentarer

Lina skrev 2008-06-14 klockan 11:51

Det låter ju onekligen gott, men ser inte speciellt gott ut... Trist! :(

Eva skrev 2008-06-14 klockan 21:14

Har oxå prövat den där med exakt samma resultat...tråkigt utseende o lika tråkig smak.... :(

Millan skrev 2008-06-15 klockan 09:22

Eva: Vad skönt att det inte bara är vi som misslyckats med det receptet. Tack för att du delade med dig.

Anna skrev 2008-06-16 klockan 11:17

tycker det är kanon att bli tipsad om sånt som inte blir så lyckat här, denna hade jag mycket väl kunnat göra om jag hittat den på arlas sajt men nu kommer jag inte göra den, tack för tipset :-)

Lämna en kommentar




*