Vad kan jag göra med massa överbliven citron- och limesaft?

Har använt skalet från ett gäng citroner och limefrukter och står nu här med själva citrusfrukterna kvar och därmed all saft från dessa. Det känns så oekonomiskt att slänga dem. Men vad tusan kan jag göra av dem?

Alla recept jag hittat innehåller alltid till viss del även skalet och det är ju redan puts väck i mitt fall.

Så vad tusan gör jag med allt saft? Det handlar om 3 citroner och 4 lime för tillfället.

Kommentarer

Millan skrev 2010-06-24 klockan 11:01

Du tror inte att man kan frysa saften i istärningskuber, precis som man gör med överblivet vin? Finns ju massor av recept där man ska ha en skvätt citronsaft i.

Martina skrev 2010-06-24 klockan 11:39

Ja, jag håller med föregående inlägg. Jag använder tex citronsaft i dressing, marinader mm. Borde gå att frysa in.

bakoman skrev 2010-06-24 klockan 11:39

Gör lemonade! :) Passar ju dessutom extra bra nu när det är sommar och varmt!

Fia skrev 2010-06-24 klockan 12:38

Det här receptet borde funka även utan skal. http://receptfavoriter.se/recept/citrondricka-citronsaft.html

Caroline skrev 2010-08-26 klockan 02:27

Va? Kan man frysa in överblivet vin?? :O Både vitt och rött?? Det är nåt nytt för mig :) Men antar att det är vin man ska ha i maten då och inte att dricka? (dum fråga kanske) Skitbra tips isf... hade ingen aning om det! Jag har ett annat tips för nån som kanske gillar islatte :) Frys in överblivet kaffe i isbitar så när du ska hälla is i kaffet så blir det inte vattnigt som det skulle bli om du hade haft i vanliga isbitar av vatten istället :) Mycket fiffigt om jag får säga det själv!

Maria skrev 2010-08-26 klockan 15:39

Tack för alla tips gällande vad jag skulle göra med all lime- och citronsaft. Det blev den enkla vägen den här gången = jag frös in allt i en istärningslåda. En tärning blev sen ca 1 msk. :o) Caroline: Det går alldeles utmärkt att frysa vin, men det är till matlagning som sagt var! Tack för tipset angående kaffet!

Lämna en kommentar
Reklam: