Vad gör man med krossad ananas i burk?

Jag ställde frågan “Vad gör man med krossad ananas i burk?” på Instagram, efter att jag hittat en burk i skåpet hemma som höll på att gå ut i datum. Jag har förmodligen köpt den till något speciellt, men kunde för allt i världen inte komma på vad. Så jag frågade som sagt på Instagram och fick så många bra tips, men samtidigt så många som ville veta svaren. Så, här kommer en härlig sammanställning :)

Krossad ananas i burk

Krossad ananas och glass

Många var de som svarade servera med glass och chokladsås, men beers.and.bbq tog det ett steg längre och skrev:
“Öppna den och ställ den på grillen”
och servera den sen varm med glass.

Varma mackor med krossad ananas

Frida skrev “Ha det på varma mackor i ugn med ost och skinka! Det var comfortfood när jag var liten!”

Malin tipsade om att “Blanda keso och ananas! Supergott tillbehör till varma mackor!”

Kakor och pajer med krossad ananas

latteugglan hade många tips, bland annat det här: Ananasrutor med kokosglasyr Dessutom tipsade hon om att morotskaka från Laila har krossad ananas i sig samt Smarrig morotskaka med ananas.
“Jag hoppar över ingefära för jag tycker inte om det. Ibland byter jag ut en del av sockret till farin. Åh den är så god. Den jag alltid gör. Frys in ananas i portioner så är det enkelt att ta fram och använda senare.”

Kerstin föreslog en Ananaskladdkaka.

Ananaspaj

Camilla K tyckte jag skulle ge ananaspajen en ny chans och skickade över det perfekta receptet.

Ananaspaj

Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1-2 burkar ca 400-500 g avrunnen krossad ananas (burkarna finns i olika storlekar!)

Ananaspaj

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg, gärna i matberedaren. Får du inte ihop degen så tillsätt 1 tsk vatten i taget.

Tumma ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.

Rör ihop ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i den avrunna, krossade ananasen.

Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.

Servera med t.ex vispgrädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Och vad gjorde jag nu då med den krossade ananasen?

Det slutade med att jag fick köpa hem fler burkar, haha. Men det första jag gjorde var Ananaspajen ovan. Så fotona är alltså från när jag gjorde den. Och ja, den är helt okej, men det är förmycket 80-tal för mig. Det här med frukt i burk och sockerlag. Nä, sorry, men det går inte hem hos mig.

Men nu har jag ju massa annat kvar att testa!

Har du något mer tips kvar så skriv en kommentar nedan!

Kommentarer

Ann skrev 2023-02-19 klockan 14:36

Jag älskar den ananaspajen (funkar att äta halfrusen från frysen med) men den är ännu bättre om man blandar i rabarber… https://www.systrarnaeisenman.se/2022/04/30/rabarber-och-ananaspaj/ Eller så kan jag tipsa om denna kaka; Ananaskaka med kokostosca - recept finns på Tasteline

Millan skrev 2023-02-23 klockan 17:05

Lysande, tack för tipset! Låter supergott!

Lämna en kommentar




Reklam: