Vad gör en bra semla?

Semla

I år har det nog blivit rekord i semelätning för min del. Jag brukar annars på sin höjd ät en semla per säsong och med det är jag ganska nöjd.

I år har jag hunnit avverka inte mindre än fyra stycken och de har varit av skiftande kvalitet. En kollega på jobbet bjöd på hembakade semlor på fredagsfikat och den var mindre sett till storleken än den på bilden, men alldeles lagom sett till att den serverade på förmiddagen innan lunchen. Himla god må jag säga.

Sen körde vi på ett säkert kort när det var dags för semelpremiär för dottern och åkte till Gullkragen och inhandlade varsin semla. Dottern var i himmelriket och föll som en fura för semlor. Kanske inte så konstigt då hon är tokig i marsipan och gillar grädde. En lyckad kombo kan tyckas i så fall.

Sen gjorde jag misstaget och köpte med mig två semlor hem från City gross när vi var där och handlade dagen efter fettisdagen. Ett stort misstag, det var gårdagens semlor. Tycker dock inte att det borde ha varit så avgörande för det hela och det är nog inte den största anledningen till varför både jag och dottern faktiskt slängde större delen av våra semlor i komposthinken i stället.

Det som skulle föreställa vara mandelmassan smakade vedervärdigt. Konstgjort så in i norden. Näe, fy, usch och blä rent ut sagt. En semla från City gross blir det då aldrig igen för vår del.

Sist ut blev det från Trandareds konditorisom blev testvinnare i något av alla de semmeltest som publicerades i samband med fettisdagen.

Den var god, men Gullkragens semla var outstanding i vårt tycke så hädanefter är det dit vi tänker gå och köpa våra semlor, eller baka egna.

Jag är sugen på att testa Roy Fares Cupcake semlor, men det får nog bli nästa säsong.

Vill du baka egna så kan du testa Lenas glutenfria muffinssemlor, eller Millans fastlagsbullar som utgick från ett recept från Jennie på Kalasgott.

Kommentarer

Diana skrev 2013-03-03 klockan 20:32

jag är ju en semleätare av rang.. semlor byggde denna kropp skulle man kunna säga... men numera (efter en gbp-operation) så får jag minska ner ätande till ett minimum... jag har åxå testat ett par stycken å bakat semlecupcakes.. å jag måste säga att cupcakesen va de bästa... lagom storlek och lagom med det mesta... så testa det till nästa säsong.... :-) det rekommenderas...

Lämna en kommentar
Reklam: