Utflykt på Österlen

Förra året började Chris med att göra några inlägg om mat på Österlen och iår tänkte jag fortsätta. Men först bli det ett inlägg om några prylbutiker och lite fika. Att köra omkring på Österlen innebär att man hela tiden hittar nya roliga butiker, fikaställen och gallerier överallt. Det behövs ingen karta, för vilken håla man än väljer att köra in i så finns det något.

Vårt första stopp på vägen vägen var Agdas countryshop. Om man kör från Trelleborg och väljer kustvägen mot Ystad så hittar man dit (Gislövs Strandv. 53). Agdas är en present och inredningsbutik. Priserna är helt okej och där finns massor av roliga små saker. Ett besök där inne går dock ganska snabbt. Men ska man ändå ner mot österlen är det kul att stanna till.

Ner i Smyge finns en nybyggd utkikspost. När du är ute på den är du så långt söderut du kan komma i Sverige.

Från Smyge fortsatte vi till Ales stenar, men mer om det i ett senare inlägg.

Vår färd fortsatte mot Skånes östra kust via Catrinegården (Borrby 1223). Hemsidan lockar med texter om ett mysigt cafe och en välfylld inspirerande presentbutik med teer, marmelad, sylt och saft. Och jo, ett mysigt cafe kan det säkert bli. Men man blir lite misstänksam när det inte finns en enda person mer än vi på stället. Och den välfyllda presentbutiken var knappast välfylld. Stället kunde även erbjuda Bed & Breakfast till vettiga priser, men det testade vi inte.

Nästa stopp var Hylkegården. Hit brukar vi återvända när vi är på detta hållet. En presentbutik där vi aldrig hittar något vi vill ha, men ändå kul att vandra omkring i. Ska du köpa något där kan jag rekomendera deras egen teblandning, Hylkans Österlendblandning. Ett gott och fruktigt te.

I trädgården kan man fika och vid det här besöket delade vi på en bit rabarberpaj (35 kr) och drack te och coca cola till. Du hittar till Hylkegården genom att köra kustvägen mellan Brantevik och Skillinge.

Kommentarer

Berith skrev 2008-07-07 klockan 17:27

Vilken trevlig utflykt! Och så vackra foto. Men det ser så tomt ut överallt. Verkar konstigt i juli månad.

Lämna en kommentar
Reklam: