Utan väska i Rom

Det här inlägget hör inte direkt hemma på en matblogg och jag önskar att jag inte haft någon som helst aning om de här sakerna. Men min väska kom aldrig fram till Rom, för SAS tyckte tydligen att den inte fick plats på planet och skickade den med ett annat plan. Vilket visste ingen och var min väska var kunde ingen svara på. Så när du står där i Rom utan något mer än det du har på dig kanske du har något nytta av att ha läst det här inlägget.

Det första som kan vara bra att veta är att det är LUGNT! Ska man nu bli av med sin väska är Rom förmodligen en av de bästa shoppingstäderna. Allt finns, det är bara en fråga om pengar.

Den stora tågstationen Stazione Termini, har flera plan “turistanpassade” butiker där man snabbt hittar de vanligaste sakerna man behöver. Finns även en del skobutiker. Om man lämnar stationen och går ut på torget och tittar mot vänster så ligger där en School-butik = bra skor när det är 30+ grader varmt.

Om man fortsätter på Via Nazionale går man på en av de stora shoppinggatorna. Här ligger inte de lyxigaste butikerna, men dock butiker med snygga kläder till överkomliga priser. Speciellt vill jag nämna underklädeskedjan intimissimi. Stort sortiment på underkläder, bra priser och vänlig personal. Även butiken Blue sand finns på flera ställen. Bra utbud med linnen och enklare tröjor till vettiga priser.

Känner du däremot att du har gott om pengar finns de stora dyra butikerna på Via Condotti och gatorna däromkring.

Det finns även några shoppingcenter mitt i city varav de flesta väldigt dyra. Ett tips är att ta metro A till Cinecittá. 5 minuters gångväg från stationen ligger Due Centro Commerciale, ett större ställe med omkring 100 affärer. Givetvis hade de stängt när vi var där..

Om man tar metron (B) till Tiburtina ligger där en liten matbutik där det finns allt från tandborstar till tandkräm, rakhyvlar och plåster till budgetpriser.

Så, jag hoppas att ingen av er behöver ge er ut på panikshopping, men nu vet ni att det mesta löser sig väldigt smidigt. Så lägg bara på minnet att det inte är panik :)

Lämna en kommentar
Reklam: