Ugsbakad smörfisk med färska örter

Det är inte svårt att laga god mat brukar jag skämtsamt säga. Använd riktiga råvaror, smör och grädde och allt blir gott. Det är kanske inte hela sanningen, men en bra bit på vägen iaf. Idag tänkte jag tipsa om något riktigt enkelt och gott, nämligen smörbakad fisk. Finns en hel del halvfabrikat i frysdisken som är goda, men visst är det roligare att göra det själv och dessutom veta exakt vad som finns i maten.

Hacka färska kryddor, här basilika och persilja. Men det beror helt på vad jag har hemma för tillfället. Både Timjan och libbsticka är gott att blanda i. Ta vad du har hemma helt enkelt.

Blanda kryddorna med rumsvarmt riktigt smör. Nä, det fungerar inte med margarin. Utan riktigt smör, lite peppar och salt. Smöra en form och lägg i exempelvis torskrygg. Fördela röran ovanpå.

Värm ugnen till 225 grader.

Gratinera fisken mitt i ugnen i 10-15 minuter (eller tills innertemperaturen når 55 grader).

Fisken ska riktigt ligga och bubbla i smöret.

Serveringstips
Jag gillar att servera detta med potatis och ångkokta grönsaker.

Kommentarer

Teresa skrev 2012-04-05 klockan 19:33

Tips på en annan favvoblogg hos mig: http://denbrunamaten.se/kategori/blogg/

Lämna en kommentar




*