Ugnspannkaka på surdeg
Jag hade matat på min surdeg lite väl mycket och det känns inte bra att hälla ut smeten. Så idag testade jag att hälla smeten i en ugnspannkaka istället. Med tanke på det lysande resultatet med vanliga surdegspannkakor så hade jag stora förhoppningar även på detta. Och resultatet blev lysande!
Ugnspannkaka på surdeg
till en liten form ca 25 x 17 cm
1,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1,5 dl surdeg
2 ägg
salt
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, mjölk och surdeg. Låt stå en stund medan ugnen blir varm. Vispa sist i ägg och salt.
Häll smeten i en ugnssäker form, smörad eller klädd med bakplåtspapper, och ställ in i ugnen ca 30 minuter.
En mer “tuggig” variant med lite annorlunda smak blir det när man blandar med surdegen. Här serveras den med lingonsylt, tomatsallad (tomat, rödlök, persilja, vit balsamvinäger, olja och lite blandade örtkryddor) och marinerade kronärtskockshjärtan.
Reklam:
Lämna en kommentar