Ugnspannkaka med fetatopping

Ugnspannkaka är en klassiker här hemma när det ska vara lättlagat och billigt. Detta är en lite lyxigare variant toppad med salt feta. Just den här varianten är vegetarisk, men är du köttätare skulle du nog inte klaga över lite knaperstekt bacon på toppen ;)

Ugnspannkaka med fetatopping
till 3 rejäla portioner

Pannkaka:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg

Topping:
1-2 rödlökar
olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar

200 g fetaost
100 g rucola

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa mjöl, salt och hälften av mjölken så att det blir klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och äggen.

Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

Undertiden pannkakan är i ugnen, skala och strimla löken. Fräs den mjuk i olja ca 5 minuter. Droppa över vinäger, salta och peppra.

Lägg rödlöken på pannkakan och smula över fetaost. Strö över rucola.

Kommentarer

Martina skrev 2011-02-01 klockan 18:43

Ser gott ut. Jag har bara gjort ugnspannkaka en gång och det var massa med år sedan, kanske dags igen.....

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-02-01 klockan 20:14

så gott, var längesedan jag gjorde ugnspannkaka sist, får nog ta och göra det nu i veckan redan, hade tänk göra det idag faktiskt, men så använde jag all mjölk när vi gjorde tunna pannkakor igår och jag orkade inte ta mig till affären i regnet :-)

Zarah skrev 2011-02-03 klockan 15:46

Den här ska provsmakas idag! :D

Lämna en kommentar




*