Ugnsgrillad kyckling

Det var inte jag som blev sugen på hemmagrillad kyckling. Jag tycker att de där frysta klumparna är allt för äckliga att handskas med. Men det är ju så gott.. Så Chrisse fick ta hand om kycklingen och jag fotograferade, som vanligt.

Kyckling

Plocka ut eventuell påse inne i kycklingen.

Marinad: Pensla med en blandning av 3 msk olja, 2 tsk soja, salt, peppar och timjan.

Lägg kycklingen och några klickar smör i en grillpåse och knyt ihop (enligt beksrivning på påsen).

In i ugnen, 225 grader ca 1 timme.

Kyckling

Sen delar vi kycklingen.

Kyckling

Serveras med potatis, majs och timjansås.

 

Timjansås
2,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk flytande buljong
1/2 tsk salt
1/2 msk timjan
vitpeppar
1 msk smör

Vispa ihop mjölet med lite av mjölken tills det blir helt klumpfritt. Häll i resten av vätskan samt kryddorna och låt koka upp. Vispa undertiden. Låt såsen sjuda några minuter. Vispa i smöret.

Kommentarer

Berith skrev 2008-01-25 klockan 22:17

Å vad det ser gott ut! Det gjorde ni bra.

Sara skrev 2008-01-25 klockan 23:18

Mmm, vad gott. Vi älskar kyckling här hemma !

anna skrev 2008-01-26 klockan 00:08

yum

Åsa skrev 2008-01-28 klockan 16:46

Själv brukar jag använda grillkrydda och vitlökspulver förutom olja o sojan. Har aldrig testat grillpåse. Det verkar bra. Ska nog prova i framtiden. Jag har en panna med galler. Jag brukar hälla lite vatten i pannan så att kycklingen blir saftig.

Lämna en kommentar




*