Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill

Den här fiskrätten ser kanske inte mycket ut för världen, men den är riktigt god! Jag hade väl personligen velat ha lite mer kryddor i själva såsen, men som den är just nu äter såväl 3,5-åringen, 8-månaders bebisen och föräldrarna :)

Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill

Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill
till 4 portioner

4 torskfiléer
olja
200 g tomater
3 msk hackad djupfryst dill
1 msk flingsalt
smör, att hyvla över med osthyvel
2,5 dl grädde

tillbehör:
ris
grönsaker

Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka riset enligt anvisningar på paketen.

Smörj en form med lite olja och lägg i torsken.

Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill

Skiva tomaterna och täck fisken med dem. Lägg på ordentligt med flingsalt.

Krydda med svartpeppar och dill.

Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill

Hyvla över riktigt smör så att det täcker.

Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill

Sätt in formen i ugnen 10 minuter. Ta ut den och slå på grädden och låt vara inne ca 10 minuter till.

Källa: https://catarinakonig.ellematovin.se/varldens-enklaste-fiskratt-torsk-tomater-dill/, med vissa ändringar

Lämna en kommentar




*