Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill
Den här fiskrätten med Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill ser kanske inte mycket ut för världen, men den är riktigt god! Jag hade väl personligen velat ha lite mer kryddor i själva såsen, men som den är just nu äter såväl 3,5-åringen, 8-månaders bebisen och föräldrarna :)
Ugnsbakad torsk i smör- & gräddsås med tomater och dill
till 4 portioner
4 torskfiléer
olja
200 g tomater
3 msk hackad djupfryst dill
1 msk flingsalt
smör, att hyvla över med osthyvel
2,5 dl grädde
tillbehör:
ris / matvete / mathavre
grönsaker
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisningar på paketen.
Smörj en form med lite olja och lägg i torsken.
Skiva tomaterna och täck fisken med dem. Lägg på ordentligt med flingsalt.
Krydda med svartpeppar och dill.
Hyvla över riktigt smör så att det täcker.
Sätt in formen i ugnen 10 minuter. Ta ut den och slå på grädden och låt vara inne ca 10 minuter till.
Servera med ris och grönsaker.
Reklam:
Lämna en kommentar