Ugnsbakad lax med dillpasta

Ugnsbakad lax, det är verkligen en av mina favoriter. Det går så snabbt och enkelt att laga i ugn och resultatet blir superbra. I dagens variant serveras den med en pasta med en creme fraiche-sås.

Ugnsbakad lax med dillpasta

Ugnsbakad lax med dillpasta
till 4 portioner

600 g färsk Laxfilé
salt & peppar
olja

Pasta:
400 g penna pasta
200 g brysselkål
3 dl djupfrysta ärtor

2 dl creme Fraiche
1 citron
1/2 förpackning djupfryst dill (typ 3 msk)
1 tsk flytande Honung
salt & peppar

Laxen:
Häll lite olja i botten på en form och lägg i laxen. Krydda med salt & peppar. Sätt in i ugnen, 175 grader 20 minuter.

Pasta:
Ansa och dela brysselkålen i halvor.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sista 3 minuterna, lägg i brysselkålen. Precis innan du häller av vattnet häll i ärtorna. Det räcker att de är ett par sekunder i vattnet.

Blanda creme fraiche, skal från en hel citron + saft från halva, dill, honung, salt & peppar i en skål. Häll blandningen över pastan och rör runt.

Servera pastan med laxen.

Lämna en kommentar




*