Tysk mat, del II

Eftersom jag inte är särskilt förtjust i korv överhuvudtaget, så valde jag att inte ens testa currywurst och liknande påfund. Det jag tyckte var lite charmigt var att det lite överallt faktiskt fanns korvgubbar med låda på magen. Tungt känns det som.

anna_080423.jpg

Den här korvgubben stod utanför slotten i Potsdam.

På kvällen dag 2 besökte vi en italiensk restaurang vid Sevignyplatz, där det kryllade av restauranger och uteserveringar. Vi hamnade på ett ställe som hade fast pris för en tre-rätters som bestod av dagens soppa, en pastarätt och en pannacotta till efterrätt. Jag var dock sugen på lamm, så jag lade mina 11 € på det istället. Till det drack jag något väldigt tyskt, Weinschorle, dvs hälften mineralvatten, hälften vitt vin. Tyskar gillar att blanda! Cola+fanta, cola+röd vin m.m

anna_080423a.jpg

Tyskarna verkar vara väldigt förtjusta i gröna bönor också. Helt okej måltid, men lammkotletterna var väldigt tunna på kött.

Något som jag alltid tyckt smakar lite extra gott i Tyskland är deras cappuccino, de har inte alls samma latte-kultur, och det är något med cappuccinon som gör att jag som normalt sett inte dricker kaffe, kan klämma i mig minst en om dagen. Favoriten den här resan blev en cappuccino på ett café i Charlottenburg för €2,10 där man fick en liten bit mörk chokladmousse som bonus till. Det caféet hade jag kunnat sitta hur länge som helst på.

anna_080423e.jpg

På stationerna i Berlin fanns det små stånd där det såldes färskpressade juicer, smoothies och fruktsallad. Det finns i London också, och jag tycker verkligen det såg fräscht och gott ut. För €6 fick jag en färskpressad apelsinjuice och en stor fruktsallad. Lite dyrt kanske, men gott!

anna_080423b.jpg

Just denna inköptes på Berlin Hauptbahnhof. Mums!

Kommentarer

Catty skrev 2008-04-24 klockan 10:59

ser supergott ut med frukt :) mums :)

Andreas skrev 2008-04-24 klockan 12:09

Tack för ett mycket trevligt blogginlägg Anna! Har du tillfälle så fråga gärna nån korvgubbe vad en sådan där tysk korvgubbeutrustning väger, det ser ut som 20-30 kilo och det kräver viss styrka att bära på det nån längre stund. Fast nu ser ju din fotade gubbe också ut att vara en rätt rejäl bit. Har du sett nån mindre och spädare person med samma typ av låda?

Caroline skrev 2008-04-24 klockan 19:52

Usch stackars gubbe... det såg verkligen tungt ut! Vill inte veta hur hans rygg mår efter dagens slut :(

Millan skrev 2008-04-25 klockan 17:33

När vi är nere i och spelar i tyskland är det i princip bara korv de bjuder på. Så jag har testat både currywurst, knackwurst, rotwurst och flera andra. Är inte speciellt förtjust i korv men de flesta går att äta iaf.

Bara brittiskt skrev 2015-07-28 klockan 15:46

Ja Tyskland har haft väldigt stor italiensk invandring så det är mer av cappucinokultur än latte ja. De har ju också bidragit med alla dessa fantastiska Eiscafés med amaretto till glassen och annat mumsigt.

Lämna en kommentar
Reklam: