Trendig mat – chiagröt/chiapudding

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag läst om den fantastiskt goda och nyttiga chiagröten. Första gången jag tänkte testa stannade tanken i affären, när jag insåg att en väldigt liten förpackning kostade runt 50-lappen. Den här gången köpte jag dock hem paketen och tillagade enligt ansvisningar hos ICA.

chia gröt chia pudding

Chiapudding

3 msk frön (chiafrön)
2 dl havredryck (eller mandel- eller hasselnötsdryck)

Blanda chiafrön med havredryck, mandel- eller hasselnötsdryck. Rör om efter en kvart. Låt stå minst en kvart till, men helst över natten i kyl.

Servera med mango, banan, hallon och gärna en klick matyoghurt och lite rostade nötter.

Källa: www.ica.se/recept/chiapudding-716900

Detta var verkligen inte gott! Det spelar ingen roll hur nyttigt det är. Fröna får, precis som linfrön i vatten, en geléliknande yta och konsistensen på gröten/puddingen är märklig. Men hur kan så många älska det och jag tycka så illa om det? Har jag gjort fel? Kanske det tänkte jag och testade att blanda i vaniljsocker som många tipsar om. Det blev helt klart mycket bättre och smaken förbättrades. Men, det blev inte tillräckligt bra för att jag ska vilja äta det till frukost.

Har du testat? Vad tycker du?

Kommentarer

Fröken Dill skrev 2014-02-05 klockan 13:46

Gröt överhuvudtaget = nej!

Linda Johansson skrev 2014-02-06 klockan 09:07

Den där upptäckten har jag gjort många gånger nu! Det andra älskar/tycker är gott har jag med 75% säkerhet svårt för eller fattar inte varför det är så underbart. T ex pulled pork... Jag föredrar griskött, så jag tycker om smaken men pulled pork blir ingen favorit hos mig trots att det är så enkelt. Kanske beror det bara på kryddningen, det blir för sött och jag har svårt för vissa sorters rökaromer. Men några försök till blir det väl... :) Men gröt, oavsett hur nyttig den är... nej, har svårt med konsistensen i första hand. Tycker bara om mannagrynsgröt som är det onyttigaste alternativet! :) Vilken mardröm att som barn att tvingas i havregrynsgröt :(

Monica skrev 2014-02-07 klockan 17:48

Har inte testat chiapudding själv än men har tänkt göra det... än så länge brukar jag bara ha det i när jag gör smoothie!

Millan skrev 2014-02-08 klockan 09:05

Fröken Dill: *skrattar* Jag gillar ju gröt vanliga fall, så det kan jag inte klaga på. Linda Johansson: Tack för din härliga kommentar! Skrattade gott när jag läste den och kunde bara nicka instämmande i mycket av det. Monica: Ja, det är kanske i smoothiesarna jag får använda upp fröerna, eller kanske i müslin.

Desirée Larsen skrev 2014-11-09 klockan 23:06

Jag älskar chiagröt men jag insåg imorse att den smakar riktigt illa om den är kall. När den stått framme 20 min är den perfekt - galet gott =)

Chiapudding – Jessies Vardag skrev 2016-04-07 klockan 14:27

[…] Bildkälla […]

Lämna en kommentar
Reklam: