Trädgårdsdrömmar och skördetid

Det har varit en helt fantastisk trädgårdssommar hos oss. Vår köksträdgård har verkligen levererat fantastiska skördar.

Jag började räkna hur mycket vi skördade, men tappade räkningen. Men det har landat någonstans vid 20 gurkor, 15 squash, 1/2 kg sockerärtor, 2 kg jordgubbar/smulbär, 20 kg tomater, björnbär, rabarber i mängd, morötter, rödbetor, några få majs, sallad, lök, rädisor, kilovis med plommon och örtkryddor.

Trädgårdsdrömmar och skördetid

Det tar tid. Det är jobbigt. Men, de där stunderna när min lille plutt vaknar på morgonen och smyger ut i morgondaggen och står och äter små 100/1000-tomater “i smyg” och fnissar, då är det värt det. När dottern går ut och plockar morötter, för att de är de godaste i världen och fullkomligt vräker i sig olika grönsaker. Då är det värt det.

Trädgårdsdrömmar och skördetid

Middagarna då vi går ut och plockar en squash, steker upp i lite vitlök och slår på grädde och låter puttra. Lite örtkryddor och pasta till det. De middagarna känner jag mig orimligt stolt och nöjd.

Trädgårdsdrömmar och skördetid

När mina barn har förstått hela vägen, från frö till växt. När de äter grönsaker med glädje och mår bra. Då är jag nöjd.

Trädgårdsdrömmar och skördetid

Det är dyrt. Ja, jag hade kunnat köpa grönsakerna billigare. Men det handlar om mer än det. Det handlar om att vi mår bra.

Jag älskar vår trädgård. ❤️

Trädgårdsdrömmar och skördetid

Jag hoppas att ni andra som odlar känner samma tillfredställelse av lyx, rikedom och glädje med era odlingar!

Kommentarer

Berith skrev 2021-09-16 klockan 06:32

Så vackra foto du visar på de fina och goda grönsakerna och bären. Visst är det underbart att kunna skörda det man själv planterat.

Millan skrev 2021-09-16 klockan 07:13

Tack för fina ord Berith <3

Smaka Lokal skrev 2022-01-08 klockan 16:35

Hemodlat och närodlat är verkligen det bästa som finns! Lokalare råvaror än så finns inte!

Lämna en kommentar
Reklam: