Torskgratäng med purjolök

Jag vet inte om jag var ovanligt hungrig när jag gjorde den här gratängen, eller om det bara blev helt fantastiskt. En liten del av hemligheten kan ju ha varit att jag hade en paket riktig grädde som höll på att gå ut i datum som jag slängde i. Hur som helst, det här var verkligen jättegott! Nästa gång tror jag dessutom att jag väljer att blanda ut purjolöken med färsk spenat, det borde bli riktigt bra.

Torskgratäng med purjolök
till 6 portioner

6 torskfiléer (ca 1 kg)
1 stor purjolök (det var lite snålt på fotona här)

sås:
5 dl (visp)grädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl djupfryst dill
1 citron (saft från hela + skal från halva)
1,5 msk fiskbuljong
2 tsk dijonsenap
salt & peppar

topping:
1 burk räkor i lake

till servering:
couscous/bulgur/ris/potatis
sallad

 

Sätt igång ugnen på 200 grader.

Skölj och strimla purjolöken. Lägg i botten på en ugnsform.

Torka av torsken och lägg över purjolöken.

Vispa ihop alla ingredienserna till såsen och häll över fisken. In i mitten på ugnen 20 minuter.

Strö över räkorna och sätt in 5 minuter till.

Lämna en kommentar
Reklam: