Torskfiléer i citrusdoftande gräddsås

Vissa middagar blir så bra att man måste korka upp vinflaskan mitt i veckan. Den här lättlagade fiskrätten, gjord på finaste färska torsfiléer badandes i en sås gjord på riktig grädde visade sig bli en höjdare.


Torskfiléer i citrusdoftande gräddsås
till 3 portioner

500 g torskfiléer

3 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk mjöl
2 msk koncentrerad hummerfond
1 blodgrape (skalet)
3 msk djupfryst gräslök
1 msk djupfryst persilja
salt & peppar

tillbehör:
pressad potatis
gröna ärtor
ev. klyftor av blodgrape

Vispa ihop grädde, mjöl, fond, finrivet skal från blodgrapen och kryddor i en djup stekpanna. Låt koka upp. Lägg ner portionsbitar av fisken och låt sjuda 5-10 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är.

Servera med pressad potatis och gröna ärtor.

Passar utmärkt ihop med ett gott kallt vitt vin.

Domaine du Pré Baron – Sauvignon Blanc (nr 2712)
Vitt vin från: Frankrike, Loiredalen, Touraine
Årgång: 2011
Alkoholhalt: 12,5 %
Sockerhalt: Mindre än 3,0 gram/liter
Användning: Serveras vid cirka 8°C som aperitif, till lätta rätter av
fisk och skaldjur, eller till syrliga getostar.
Smak: Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av nässlor, päron,
svartvinbärsblad och citron.
Pris: 89 kr
Källa: systembolaget.se

Kommentarer

Pia skrev 2012-10-18 klockan 06:55

Mums! Detta blev middag här igår kväll och jag kan bara hålla med, det var jättegott! Roligt med tvisten att använda blodgrape istället för tex citron, det blev en helt annan smak.

Elvy skrev 2012-11-02 klockan 20:45

Ser jättegott ut det där. Men damn, vad sommaren känns långt borta!

Lämna en kommentar




*