Torskfilé med hackat ägg och räkor
Dagens recept har vi hittat på Expresses sajt Mitt kök och deras 5:2 recept. Ett enkelt fiskrecept som passar perfekt som vardagsmat. Lägg gärna tid på att skala “riktiga” räkor till detta och fuska inte som vi gjorde här och använde räkor i lake. De blev helt enkelt allt för salta, så nästa gång ser vi till att tina räkor i god tid istället.
Torskfilé med hackat ägg och räkor
till 2 portioner
300 g torskfilé
2 msk smör
räkröra:
2 dl skalade räkor
2 koka ägg
färsk dill
salt och peppar
till servering:
ångkokt grön sparris
Stek torsken i smör, på medelvärme. Salta och peppra.
Ångkoka sparrisen al dente.
Grovhacka ägget och de skalade räkorna och blanda med dill.
Servera torsken med sparris och räk- och ägghacket.
Källa: Receptet kommer ursprungligen härifrån, men är något ändrat, http://mittkok.expressen.se/recept/torskfile-med-hackat-agg-och-rakor/
Reklam:
Lämna en kommentar