Torskfilé med hackat ägg och räkor

Dagens recept har vi hittat på Expresses sajt Mitt kök och deras 5:2 recept. Ett enkelt fiskrecept som passar perfekt som vardagsmat. Lägg gärna tid på att skala “riktiga” räkor till detta och fuska inte som vi gjorde här och använde räkor i lake. De blev helt enkelt allt för salta, så nästa gång ser vi till att tina räkor i god tid istället.

torskfilé med hackat ägg och räkor

Torskfilé med hackat ägg och räkor
till 2 portioner

300 g torskfilé
2 msk smör

räkröra:
2 dl skalade räkor
2 koka ägg
färsk dill
salt och peppar

till servering:
ångkokt grön sparris

Stek torsken i smör, på medelvärme. Salta och peppra.

Ångkoka sparrisen al dente.

Grovhacka ägget och de skalade räkorna och blanda med dill.

Servera torsken med sparris och räk- och ägghacket.

Källa: Receptet kommer ursprungligen härifrån, men är något ändrat, http://mittkok.expressen.se/recept/torskfile-med-hackat-agg-och-rakor/

Lämna en kommentar




*