Torsk med ägg- och persiljesås

Ibland händer det att någon klickar på “bidra” länken där uppe och skickar in ett recept. Just detta fick vi av Sara som påstod att det var den godaste fiskrätten på länge hon ätit. Så vi ville såklart testa :)

Torsk med ägg- och persiljesås
till 3-4 portioner

600 g torskfileer
salt
smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
lite vitpeppar

4 hårdkokta ägg
1/2 kruka persilja

900 g potatis

tillbehör:
gröna ärter

Börja med att skala och koka potatisen.

Koka äggen, hårdkokta. Skär torsken i portionsbitar och krydda med lite salt.

Smält 2 msk smör i en vid panna med höga kanter. Rör ner vetemjöl till en slät redning. Rör sedan ner mjölken, lite i taget. Vispa ner vatten och crème fraiche. Tillsätt fiskbuljongen och vitpeppar. Koka upp. Såsen bör vara ganska tjock eftersom fisken avger en del vätska.

Lägg ner fisken i såsen, sänk värmen och låt allt sjuda på svag värme i ca 6-8 minuter, eller tills fisken är klar. Späd eventuellt med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt.

Skala äggen och grovhacka eller mosa lätt med en gaffel. Finhacka 1/2 kruka persilja. Strö ägg och persilja över fisken i pannan.

Servera med kokt potatis och ärter.

Millans kommentar: Snabblagad och bra vardagsmat tycker vi. Ibland kokar jag flera hårdkokta ägg på helgen för att använda till veckans frukostar på mackorna. Bra sätt att använda upp äggen när det blivit lite väl många över.

Kommentarer

Mats skrev 2012-01-15 klockan 12:46

Det här så gott! Jag tycker att bilden är så fin att jag lade visar upp den på min sida. http://www.flipfood.se/torsk-med-agg-och-persiljesas.aspx Jag hoppas att du tycker att det är ok, annars så får du säga till. Mvh Mats

Millan skrev 2012-01-22 klockan 14:15

Mats: Det är helt okej med mig att du lånar bilden för det syftet. Och tack för att du länkar tillbaka till oss!

Lämna en kommentar
Reklam: