Tomatrisotto med squash

Tomatrisotto med sommarkänsla. Det var så jag tänkte döpa det här receptet först. Men jag vet egentligen inte vad som skulle vara sommarkänslan. Kan ha varit att jag gick ut och plockade den första egenodlade squashen och tärnade ner. Kan även ha varit att det var 30 grader varmt i köket ;)

Tomatrisotto med squash
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja

3 dl risottoris (arborioris)
2 dl vitt vin

1 paprika
1 burk hela champinjoner (170 g svamp)
1/2 msk grönsaksfond
500 g passerade tomater
3 dl vatten

1 squash (ganska stor)
1 dl riven parmesan eller pecorino

Skala och hacka de gula lökarna och vitlöksklyftorna fint.

Stek löken mjuk i lite olivolja. Häll på riset och låt fräsa med någon minut. Sänk sedan temperaturen och häll på vinet.

Tillsätt finhackad paprika, halverade svampar, grönsaksfond och hälften av de passerade tomaterna. Låt allt puttra samman och tillsätt resten av de passerade tomaterna efterhand. Fortsätt sedan att spä med vatten istället. Stressa inte risotton, utan låt det småputtra och ta tid!

Undertiden, tärna squashen och tillsätt den. Den ska i mot slutet så att den fortfarande har lite tuggmotstånd kvar. Det sista du gör innan du serverar är att blanda i den rivna parmesanen.

Servera och njut :)

Lämna en kommentar




*