Tomates á la Provencale

Som jag skrev igår skulle vi testa ett av recepten från boken. Så här vill jag presentera ett enkelt tillbehör till kött.

Tomates á la Provencale

Tomates á la Provencale
Det här räcker till 4 normalstora tomater

2 pressade vitlöksklyftor
3 msk hackad charlottenlök
4 msk hackad basilika och/eller persilja
lite timjan
salt och peppar
1/2 dl olivolja
1 dl ströbröd
4 normalstora tomater

Gör ett mojs av alla ingredienserna utom tomaterna. Gröp ut tomaterna och stoppa ner mojset i dem. Droppa några droppar olivolja på toppen. Baka dem i ugn, högt upp, 200 grader ca 10 minuter.

Perfekt som tillbehör till en köttbit.

Kommentarer

Alexandra skrev 2007-09-13 klockan 07:51

ser så himla gott ut!

Berith skrev 2007-09-13 klockan 17:15

För några veckor sen skrev Millan att hon hade gjort kasslergratängen och den såg så god ut på bilden. I dag plockade jag fram skink och kasslerbitar ur frysen. (Rester från tidigare middagar) Det blev en jättegod gratäng och så riklig att den även räcker till några lunchlådor. Ännu ett guldkorn ur Salt & Peppar.

freddy skrev 2007-09-13 klockan 22:55

ser ju mums ut. framförallt så gillar jag beskrivningen på det hela som "mojs" :-)

Linda skrev 2007-09-14 klockan 19:28

Mmm.. det där såg ju inte helt fel ut!

Jenny skrev 2007-09-15 klockan 17:05

Oooh... det här måste jag göra! Dessvärre tycker jag att det är svårt att hitta goda tomater, till och med de lokala är lite smaklösa. Din blogg var väldigt bra, den hamnar definitivt på min länklista!

Lämna en kommentar




*