Tomat & Paprikasoppa

Så var det dags att testa den nya blendern “Oster – Versa”, som vi nyligen bloggade om. Första testen blev en enkel soppa, vilket egentligen inte är något svårt. Detta borde vilken billig stavmixer som helst klara av, men vi börjar här :)

tomat och paprikasoppa

Tomat & Paprikasoppa
2 stora portioner

6 röda paprikor
olivolja

1 vitlöksklyfta
1/3 chili (detta beror givetvis på hur stark chilin är)
0,5 dl rödvin
1 msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater

3 dl grönsaksbuljong (3 dl vatten + 1 msk flytande fond)
olivolja
salt & peppar

tillbehör:
crème fraiche
bröd

Dela paprikorna i halvor, olja in skinnsidan och lägg på en ugnsplåt. In i ugnen 250 grader tills skinnet blir svart och bubbligt. Låt svalna och ta bort skinnet. Hacka grovt.

Skala vitlök och finhacka samt kärna ur chili och finhacka även denna.

tomat och paprikasoppa

Stek på paprikan i lite olja några minuter. Tillsätt vitlök, chili, vin, vinäger och de krossade tomaterna. Låt puttra ihop ca 10 minuter.

Tillsätt buljongen och låt det koka upp.

tomat och paprikasoppa

Häll blandningen i blendern och välj “sopp-inställningen”. Det gör att soppan inte svalnar av en massa utan behåller upp till 80 graders temperatur.

Servera soppan med en klick creme fraiche och lite bröd.

Millans kommentar: Det intressanta med blendern vi lärde oss var att den tydligen värmer mat om man väljer soppinställningen. Det kom som en överraskning för oss. Soppan är hur som helst riktigt god. Paprika och tomat är väldigt gott ihop och lite chili i ger sting.

Soup – the processing speed of this setting will heat the ingredients to approximately 80°C to make delicious, fresh, hot vegetable soups from raw ingredients.

Lämna en kommentar
Reklam: