Tomat och kycklingsoppa
4 port
Ingredienser:
2-3 kycklingfiléer, ca 400 gr
1 äpple
1 gul lök
smör
1 msk curry
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 gr
1 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör tillsammans med curry i en gryta.
2. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. 3. Smaksätt med socker och salt.
Marias kommentar:
Jag tyckte soppan blev lite väl tomatstark i smaken och ganska tjock, så jag kommer att spädda soppan mera nästa gång. Eventuellt med mera vatten eller med mera matlagningsgrädde. Använde Milda 4% matlagningsgrädde den här gången även om Arla skrev 15% matlagningsgrädde i orginalreceptet. Gott till var även en klick crème fraiche och lite knapperstekt bacon. Kan även tänka mig att det hade varit godare om äpplena varit krispigare. Nästa gång låter jag inte äpplena koka med från början utan lägger i dem mot slutet för att behålla krispigheten och tuggmotståndet något i äppelbitarna.
Källa: Arla
Reklam:
Lämna en kommentar