Tips inför glöggfesten?

Julgodis

Millan har redan haft glöggprovning tillsammans med några vänner och där kan ni läsa om vilken glögg som blev deras testvinnare samt vad hon bjöd på för tilltugg till.

Vårt glöggparty har vi den 2/12, d.v.s. Första Advent. Att Saturnus Päronglögg kommer finnas med är det ingen tvekan om för vår del. Den rostade pepparkakan med västerbottenscrème och skinkchips är även den en klassiker här hemma.

Men sen då? Vad ska vi bjuda på? Tips mottages tacksamt!

Kommentarer

Amanda skrev 2013-11-25 klockan 16:00

Saffransscones? Eller pepparkaksrutor med ädeloströra mellan :)

Trollmamma skrev 2013-11-26 klockan 14:24

Mjuk pepparkaksrulltårta med ädelostsfyllning. :) Vad är det gröna godiset på bilden??? Har letat genom alla godisrecept nu o hittar det inte. Ser ju underbart gott ut.

Maria skrev 2013-11-26 klockan 18:33

Amanda: Pepparkaksrutorna ska jag ta och fundera på. Saffran och jag är inga smakkompisar tyvärr, men annars var det en himla bra idé! Trollmamma: Det är fudge gjord på skumtomtarna som var limited edition förra året = Vinteräpple. Det blir därför tyvärr svårt att återskapa just den varianten om du inte råkade hamstra en påse förra julen. ;-) Om inte så prova att kör med vanliga marshmallows och äppelessence och någon droppe grön karamellfärg. Utgå ifrån receptet på Tomtefudge som du hittar >>här<<. Tack för tipset gällande pepparkaksrulltårtan!

Ann skrev 2013-11-27 klockan 19:38

Jag tänkte göra pepparkaksmacrons med lingonfyllning, och mini-biskvier med saffranssmak. i senaste Hembakat hade de fräcka tilltuggsrecept bla: baconkex och så nutellafudge. Skall testa båda :)

Maria skrev 2013-11-29 klockan 19:39

Ann: Åh, det var mycket gott du tänkte göra. Nutellafudgen tänkte jag också prova, vet dock inte om det blir till denna helg. Berätta gärna hur den blev sen!

Lämna en kommentar
Reklam: