Theos banankakor

Det här receptet borde jag postat för flera år sedan, men av någon anledning blev det bara liggandes. Inte förrän en kompis nyligen frågade om de där kakorna så blev jag påmind om att de inte fanns här i bloggen. Så nu är det dags :)

Från början är det ett recept som gjordes med grötpulver, men när sonen slutade äta gröt kändes det dumt att behöva köpa hem bebisgröt. Så det var bara att börja experimentera fram något som påminde om dessa i såväl smak som konsistens. Dessa var sonens favoritkakor upp till 3-årsåldern.

banankakor

Theos banankakor

2 dl havregryn (som mixas till ett mjöl)
2,5 dl (hela) havregryn
2 mogna bananer
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 msk rapsolja

Mixa 2 dl havregryn till ett mjöl. Blanda i resten av ingredienserna och blanda ihop till en smet.

Klicka ut på bakplåtspapper och sätt in i ugnen. 200 grader ca 20 minuter.

Tips: Kakorna håller inte så många dagar i rumstemperatur, men går utmärkt att styckfrysas.

Lämna en kommentar