Thaiinspirerad kycklinggryta i ugn

Lättlagat, nyttigt, fettsnålt och dessutom gott. Vi inleder december med en rätt som är lätt att göra mycket av och fylla lunchlådor.

thailändsk kyckling

Thaiinspirerad kycklinggryta i ugn
med bulgur och bukettgrönsaker
till 4 portioner – tid ca 50 minuter

700 g kycklinglårfilé
1 morot (lite snålt kan jag tycka, så lägg i ett par till)
1 röd paprika
1 purjolök

1 burk kokosmjölk
0,5 msk örtsalt
en knivsudd sambal oelek
0,5 msk curry
0,5 msk spiskummin

ca 3 dl bulgur

1 blomkålshuvud
1 broccolibukett

Sätt ugnen på 150 grader.

Skär kycklingen i ganska stora bitar och lägg i en långpanna eller en stor ugnssäker form.

Skala morot och skär i slantar. Skär paprika i stora bitar, strimla purjolök och lägg allt tillsammans med kycklingen.

Blanda kokosmjölk, örtsalt, sambal oelek, curry och spiskummin och slå över kycklingen. Blanda om ordentligt.

Sätt in i mitten av ugnen ca 30-40 minuter eller tills kycklingen mäter 70 grader i största biten.

Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.

Dela blomkål och broccoli och koka i lättsaltat vatten.

Tips: Bråttom? Om du vill förkorta tillagningstiden för kycklinggrytan så kan du tillaga den på samma sätt fast i en traktörpanna eller i en vid kastrull. Koktiden blir då ca 15 minuter.

Källa: Kokboken Karin i Köket som vi bloggade om igår. Klicka här för att komma till inlägget.

Lämna en kommentar




*