Thaiinspirerad kycklinggryta i ugn
Lättlagat, nyttigt, fettsnålt och dessutom gott. Vi inleder december med en rätt som är lätt att göra mycket av och fylla lunchlådor.
Thaiinspirerad kycklinggryta i ugn
med bulgur och bukettgrönsaker
till 4 portioner – tid ca 50 minuter
700 g kycklinglårfilé
2 morötter
1 röd paprika
1 purjolök
1 burk kokosmjölk
0,5 msk örtsalt
en knivsudd sambal oelek
0,5 msk curry
0,5 msk spiskummin
ca 3 dl bulgur
1 blomkålshuvud
1 broccolibukett
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär kycklingen i ganska stora bitar och lägg i en långpanna eller en stor ugnssäker form.
Skala morot och skär i slantar. Skär paprika i stora bitar, strimla purjolök och lägg allt tillsammans med kycklingen.
Blanda kokosmjölk, örtsalt, sambal oelek, curry och spiskummin och slå över kycklingen. Blanda om ordentligt.
Sätt in i mitten av ugnen ca 30-40 minuter eller tills kycklingen mäter 70 grader i största biten.
Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.
Dela blomkål och broccoli och koka i lättsaltat vatten.
Tips: Bråttom? Om du vill förkorta tillagningstiden för kycklinggrytan så kan du tillaga den på samma sätt fast i en traktörpanna eller i en vid kastrull. Koktiden blir då ca 15 minuter.
Reklam:
Lämna en kommentar