Texmexsoppa

Jag är förtjust i mättande, allt-i-ett-grytor och soppor. För ett tag sen testades ett recept på texmexsoppa. Utgångspunkten var ett recept från Tasteline.

4 portioner, Texmexsoppa

1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
300 gr nötfärs
2 msk tacosås, mediumstark
1 tsk tomatpuré
3 msk tacomixpulver
5 dl krossade tomater
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl majskorn
1 burk kidneybönor
olivolja
svartpeppar

tillbehör: creme fraiche, nacho-chips

1. Hacka och fräs vitlök och löken i olivolja.
2. Bryn färsen med löken så den får färg.
3. Häll i tacosås, tomatpuré, tacomixpulver, krossade tomater, vatten och smula ner en buljongtärning. Låt det puttra i 10 minuter.
4. Tillsätt majskorn och bönor, låt de bara bli varma. Peppra.

Servera med chips och en klick creme fraiche. Vill du ha mer drag i smaken, använd en starkare taco-sås och/eller byt ut tomatpurén mot chilisås. Väldigt gott och mättande middagsmat! Går fort att laga också.

Kommentarer

åsa - hello sugar skrev 2009-04-08 klockan 14:22

mums, jag älskar allt texmex/mexikanskt. det här receptes ska jag testa med quornfärs :)

Millan skrev 2009-04-08 klockan 21:59

Hade jag bara sett receptet hade jag inte fastnat alls för det. Men när jag ser fotot blir jag plötsligt sugen på att testa!

Saga skrev 2009-04-09 klockan 22:39

Tänkte om rätten har mkt smak av tomat? Då jag inte är för förtjust i detta, så kan vara bra att fråga. Men ser toppen-smarrigt ut! :)

Helena skrev 2009-04-20 klockan 22:09

Jag gjorde den här soppan idag (lite modifierad efter vad jag hade hemma) och den blev jättegod! Tack för ett bra recept.

Lämna en kommentar




*