Tex-Mex flakes från Ejmunds Gård

Ejmunds Gård på Gotland bl.a. köttbullar, hamburgare och dessa tex-mex flakes. Det som är det unika med deras produkter är den höga kötthalten. Smaken är mycket god!

Tex-mex flakes är flakes av nötfärs som är kryddade med en typisk tex-mexblandning. De är ganska starka i smaken så några extra kryddar är inte nödvändigt.

Det blev en snabblunch idag, bara att steka upp flakes och sen toppa en tortilla med valfria tillbehör. För min del blev det sallad, lök, riven ost, lite turkisk yoghurt och salsa. En snabb och mycket god lunch.

Tex-mex flakes säljs bl.a. på IKEA samt på Coop. Coop har även hamburgarna och köttbullarna. Det är inte alla Coop butiker som har Ejmunds produkter hemma, men de ska kunna ta hem dem om du frågar. Själv fick jag upp ögonen för Ejmunds produkter när jag besökte matmässan Det goda köket 2007.

De säljer givetvis kött också, men det har inte spridits sig till hela Sverige än, men finns på några ställen i Stockholm och givetvis på Gotland så klart. Läste i senaste numret av tidningen Allt om Mat att de skulle ta fram en svensk variant på det populära (och dyra) Kobe köttet. Prismässigt så skulle det ligga på samma nivå som Kobe, det var väl runt 1500 kr/kg om jag inte minns helt fel. Med andra ord inget kött man köper till en vanlig onsdagsmiddag med andra ord. ;-) Men det skulle vara väldigt skoj att få prova någon gång.

Kommentarer

Kardemumma Gumma skrev 2009-01-04 klockan 22:28

De har väldigt bra produkter! Köpte en hamburgare av dem då dom stod själva och stekte utanför COOP forum här! Jättegod biff! :)

Krille skrev 2009-02-23 klockan 01:48

mm dom där tex mex flakes är så jävla goda, fast jag käkar dom med pommes och pommes krydda skit gott :) Köper mina på coop i valbo.

Lämna en kommentar
Reklam: