Test av ytterligare två grillsåser

Två grillsåser
Ikväll blev det grillat igen här. Grillen har verkligen fått jobba den senaste veckan, men det är bara trevligt. På grillen idag fanns det färdigmarinerat nötkött, paprikahalvor med vitlök, champinjoner och smålök. Till det serverade vi potatisklyftor med lite palsternacka och vitlöksklyftor.

Och så testade vi ytterligare två av grillsåserna till tävlingen.

Dessa två testades:

Susannes bidrag:
Créme fraiche
Honung
Skånsk senap (eller annan lite grövre)
Pressad vitlök
Salt & peppar efter behov

Allt blandas. Brukar ha ungefär lika mycket honung som senap i. Smaka av och serveras sedan kall till grillat.

Sandras bidrag:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 dl chilisås
2 tsk worcestershiresås
2 tsk citronsaft
1 pressad vitlök
sambal olek, efter tycke och smak ( jag hade i 2-3 skedar)
pyttelite spiskummin
lite torkad dragon
svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser och smaka av. För mer styrka, ös på med sambal olek och vitlök eller mer citron för friskhet :) Såsen ska stå och gotta till sig i kylen över natten. Förvaras kallt!

Jag använde en blandning av lätt och vanlig creme fraiche i båda såserna och i Susannes sås tog jag vanlig dijonsenap eftersom jag inte gillar stark senap.

Kommentar:
Såsen med senap och honung blev ganska tunn och bör nog göras med enbart vanlig creme fraiche. Den var god till köttet och snabbt ihopblandad.

Såsen med chili hade väldigt många ingredienser och jag behövde köpa ganska mycket som inte redan fanns hemma. Den fick en bra konsistens och var god till det grillade, även om jag tyckte den påminde lite för mycket om Rhode Island-dressing. Ska jag göra den igen, så ska jag ta mindre av chilisåsen och mer vitlök.

Kommentarer

Millan skrev 2007-06-09 klockan 10:51

Jag har någon kvar att testa, sen börjar vi nog närma oss en vinnare :-)

Chris skrev 2007-06-09 klockan 11:19

ja, nu stiger spänningen...

Berith skrev 2007-06-09 klockan 14:19

Hur det än går med tävlingen så har vi alla fått massor med nya recept.

Lämna en kommentar




*