Test av hamburgerpressar

För många år sedan önskade sig Chrisse en hamburgerpress. Vad det för var fel på dem jag själv stod och tryckte ihop framkom aldrig, men den billigaste hamburgarpressen från Bagaren & Kocken fick han iaf.

Den var ingen hit. Dålig passform och svår att använda. Den har blivit liggandes i skåpet sedan dess.

Men nu var det dags igen, sommar, grillsäsong och jakten på den perfekta hamburgaren har åter igen börjat..

hamburgare

Inte helt lätt att äta, men jäklar så god!

 

hamburgerpress

Våra hamburgarpressar ställs upp inför testningen. Den vita i plast låg i underläge redan från början, då vi som sagt redan testat den och sen aldrig använt den igen.

 

hamburgerpress

Det första vi gjorde med den nya pressen var att ställa in hur tjocka hamburgare vi ville ha. Skruvade enkelt på ovansidan av pressen till önskad tjocklek och därefter en vingmutter för att spänna fast den. Ett vaxpapper i botten, en klick färs (ca 150g) på pappret, ett vaxpapper till på toppen och trycka till.

Perfekta hamburgare på första försöket.

Eftersom vi valde att använda vaxpapper, vilket kanske egentligen inte hade behövts då den har teflonyta, så gick det snabbt som sjutton att diska av den sen.

 

grillad hamburgare

På grillen så höll hamburgarna i storlek 150 g och uppåt ihop bra, medan de som var mindre gärna föll samman. Så satsa på rejäla burgare! :)

Kort sagt så är vi nöjda med vår nya hamburgarpress. Jag personligen tyckte väl att det gick lika bra att stå och trycka ut dem för hand, men nu blir alla burgarna lika stora och Chrisse är för första gången nöjd med sin hamburgarpress :) Jag har en känsla av att det kommer bli många fler hamburgare i sommar..

 

tillbehör

Dagens middag

hamburgarbröd
1 paket bacon (som knapersteks)
1 påse rotfrukstrips (tillagas enligt anvisningar på förpackningen)

burgare:
500 g nötfärs
1 ägg
1/2 msk Worcestershire-sås
salt & peppar

Blanda ingredienserna och tryck ihop 4 biffar med en hamburgerpress. Grilla.

 

ädelostsås:
2 dl crème fraiche
100 g grönmögelost, ex kvibille
1/2 citron, saft och skal

Mosa osten med en gaffel tillsammans med crème fraiche, citronsaft och rivet skal.

 

grönsaker:
squash (+ olivolja + örtkryddor) som sen grillas
isbergssallad
gurka
paprika
tomat
rödlök
avokado

 

rotfruksstripps

Som tillbehör valde vi att skippa de traditionella pommesen idag och körde med rotfruksstrips från Findus. Det är en blandning med 60% morot och 40% palsternacka.

För att få stripsen härligt krispiga har vi pudrat dem med vetemjöl, friterat dem i solrosolja och smaksatt med lite salt.

Du tillagar dem enkelt i ugn i 20-25 min vid 225 grader alternativt tillagar du dem direkt på grillen i en folieform under 15-20 min.

Källa: http://www.findus.se/potatis/nyhet!-krispigt-goda-rotfruktsstrips-av-morot-och-palsternacka/

Mycket god ide. Dock så var det kanske inte den mest lysande iden att köra dem i vår fettsnåla fritös. Den körde runt dem och gjorde några till mos, vilket som sagt inte var helt lyckat. Men smaken och krispigheten fick vi ändå. Måste testa att grilla dem en dag också, nyfiken på hur de blir då.

 

Produkterna

Enkel vit hamburgerpress – 129 kr

Lite större hamburgerpress – 299 kr
hamburgerpress.se/

Vaxpapper – 500 st – 89 kr

 

Hamburgerrecept

Marias hemmagjorda hamburgare

Marias hemmagjorda hamburgare med ananascoleslaw

Hamburgare med basilikadressing

Älgfärsburgare med grillad squash, grönsaker och ädelostsås

Kommentarer

margaretha kindfur skrev 2017-03-24 klockan 16:42

Hur jag än gör fastnar köttfärsen i pressen och det enda sättet att få upp den är att peta med något sort bestick och då faller den i bitar. Kan ni tala om för mej hur jag ska göra?

Millan skrev 2017-03-24 klockan 20:21

Hej Margaretha! Börja med att se till att färsen har en bra konsistens. Använder du malen högrev behöver du bara tillsätta lite salt & peppar och blanda. Väg upp bollar med ca 170 g. Använd vaxpapper (https://hamburgerpress.se/shop/en/koeksredskap/13-vaxpapper.html?search_query=vaxpapper&results=1) och lägg i botten och toppen på formen och pressa. Fungerar perfekt :) Lycka till!

Li skrev 2017-05-22 klockan 17:41

Hej! Vet du vad det är för diameter på hamburgaren. Hittar det inte någonstans?

Millan skrev 2017-05-23 klockan 06:14

Hej Li! Jag återkommer när jag hunnit att mäta den!

Millan skrev 2017-05-28 klockan 19:54

Hej Li! Måttet är 11 cm i diameter.

Lämna en kommentar




*