Test av färdiga bearnaisesåser

Under sommaren då vi grillade en hel del passade vi på att testa tre olika färdiga bearnaisesåser.

Kandidaterna blev sett längst fram till vänster på tallriken till höger:
1. Spisa Rydbergs bearnaisesås
2. Biggandes bearnaisesås provençale
3. Delikatess Fabriken bearnaisesås

Vann gjorde Spisa Rydbergs varianten. Biggans variant med en extra touch av vitlök och örter föll mig inte alls i smaken. Den var dessutom ganska lös i konsistensen. Delikatess Fabrikens variant var lite mer majonnäsliknande i konsistensen och testets fetaste med 72,9 gr fett / 100 gr. Snuskigt mycket med andra ord!

Spisa kör på 39 gr / 100 gr och Biggans låg någonstans mitt emellan (minns inte idag och det står inte på deras hemsida).

De färdiga varianterna är allesammans ganska fettdrypande historier och ska man tänka på att hålla igen så bör man helt hoppa över den här typen av såser. Å andra sidan nöjer man sig med en ganska liten klick sås i jämförelse med om du äter en varm sås som är baserad på grädde/smör så kan du fortfarande tjäna någon kalori på detta sätt. ;-)

Godast är ändå en hemmagjord bearnaisesås, men det är jag oftast för bekvämt/lat av mig att fixa till. Då hoppar jag hellre över det hela, eller tar en genväg med en färdig variant alternativt Knorrs påsvariant som jag blandar med endast mjölk i stället för vatten. Det fungerar det också, men smakar helt annorlunda.

Kommentarer

Anna-Carin/anaber skrev 2008-09-15 klockan 15:30

Tipsar om Lohmanders bearnaisesås, den är kanongod. Finns även med vitlökssmak om man föredrar det.

Lämna en kommentar
Reklam: