Taxinge slott – aka kakslottet

I slutet på juli var i Stockholm och bestämde oss för att göra en utflykt ut till Taxinge Slott – aka kakslottet. Det var kakbuffén jag hade i siktet och kunde vi då kombinerade det med ett fint utflyktsmål så lät det som en himla bra kombination i mina öron.

Upplev norra Europas största kakbord med ca 50 sorters hembakat bröd. Allt från smörgåsar till delikata tårtor. Du avnjuter Ditt kaffe i biblioteket, eller om vädret tillåter, i slottsparken som ligger på en udde i Mälaren.

Här ser du vår mycket populära kak- och tårtbuffé. Till skillnad mot andra bufféer så betalar du endast för det kaffebröd du lägger på tallriken. Så du väljer efter mage och humör!

Väl framme vid Taxing Slott så kan du vandra runt i den vackra naturen och blicka ut över Mälaren. Dagen till ära så beslutade vi oss för att slå oss ner utomhus för att inta vårt fika. P.g.a. envisa och lite ilskna getingar så flyttade vi in i partytältet och fortsatte vårt fika där.

Ögat ville ha mer än vad magen orkade med, men det var inga problem. Bara att gå in och hämta en kartong så kunde jag frakta hem min Baileys biskvi för att intas vid ett senare tillfälle. Tumme upp för sånt! Herre gud, jag hade ju ändå betalat för den så varför inte få äta upp den vid ett annat tillfälle? Personligen tycker jag det är alldeles på tok för dåligt med doggy bags i Sverige. Vill ja ta med mina rester hem så må det väl vara upp till mig. Jag har ju ändå betalat för maten och vad gör den för nytta i restaurangens komposthink?

Men tillbaka till Taxinge och deras kakbuffé. De har en himla massa saker att välja på och vill man tänka igenom sina val i förväg kan man surfa in på deras hemsida och läsa om alla möjliga och omöjliga sorter samt även göra en kalkyl på vad det hela kommer kosta.

Maken kör på de mer traditionella sakerna och valde rulltårta och en kanelbulle medan jag valde en vit chokladmoussetårta och en Baileys biskvi.

Sorry to say, men jag blev inte värst imponerad, tyvärr! Utbudet är enormt men smakmässigt var det inget som stod ut på något sätt. Helt okej, men jag hade förväntat mig mera av någon som enbart sysslar med att servera en gigantisk kakbuffé. Jag vet inte om det enorma utbudet blev på bekostnad av smaken?

Min tårtbit var ganska menlös i smaken och det hände liksom inget. Baileys biskvin hade jag höga förväntningar på, men än en gång så tyckte jag att smaken var lite väl tunn. Ska dock ta med mig idén om att spetsa smörkrämen med Baileys nästa gång jag får för mig att göra biskvier!

Tummen upp för deras skyltar och möjlighet till såväl glutenfria som äggfria och nötfria bakverk. Undrade man över något så var det bara att fråga så kolla de de specifikt upp för det aktuella bakverket.

De hade givetvis en hel del klassiska bakverk också, så som Drömrulltårta, olika bullar, småkakor och tårtor så jag tror inte någon behöver gå lottlös här ifrån för att de inte hittar något bakverk som faller dem i smaken i alla fall.

Utflykten var dock trevlig och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att åka dit igen. Om jag hade möjlighet hade jag garanterat besökt deras julmarknad nu 11-14 och 18-21 november och kombinerat detta med en fika.

Hitta hit:
Taxinge slott ligger knappt 6 mil från centrala Stockholm och är därmed en perfekt dagsutflykt om du råkar ha en dag över och inte riktigt vet vad du ska göra.

Från Stockholm tar du E4 mot Södertälje, vidare till E20 mot Göteborg. 10 km efter Södertälje tar du avfart nummer 140 mot Taxinge Slott, det är skyltat!

Karta via Google Maps

Kommentarer

Berith skrev 2010-10-23 klockan 11:35

Så vackert där är och så fina foto! Kakbordet ser verkligen läckert ut.

Chrisse skrev 2010-10-23 klockan 14:50

Oj det ser riktigt smaskens ut!

Millan skrev 2010-10-23 klockan 20:05

Så läckert! Snacka om att jag blir sugen. Fotona är jättefina Maria!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-10-23 klockan 21:00

Oj vilket kakbord, ser så gott ut, hur skall man kunna välja bland alla kakor :-)

Emmy skrev 2010-10-24 klockan 21:11

Var ju i alla fall en mycket vacker buffé och väääldigt mycket att välja på. Synd att en del bakverk inte levde upp till förväntningarna.

alva skrev 2015-08-18 klockan 23:05

Hej! vad har ni för biskvier? Från Alva.

Millan skrev 2015-08-20 klockan 19:48

Alva: Testa att kontakta "Taxinge slott" så kan de säkert svara på dina frågor. http://www.taxingeslott.se/

Lämna en kommentar
Reklam: