Tävling – Vinn receptsamlingen “Mat som alla mår bra av”

Krögaren Jürgen Grossman har tillsammans med Celiakiförbundet tagit fram en receptsamling med namnet “Mat som alla mår bra av”. Själv kände jag inte till Svenska Celiakiförbundet tidigare, men det är en intresseorganisation för de som inte tål gluten, laktos, mjölk eller soja.

Matallergi och intolerans är ett växande problem och en femtedel av befolkningen blir sjuk av att äta mat som innehåller gluten, laktos, mjölk eller soja. Därför finns vi, för att förenkla och förbättra livet för dessa personer! Tanken med receptsamlingen är att det ska vara enkelt att laga hälsosam mat som alla mår bra av, oavsett allergi eller intolerans. Därför har vi fyllt den med tillgängliga recept för veckan sju dagar och tips på hur man fyller skafferiet med bra matvaror som fungerar för alla.

Tävling
Känner du att detta är en bok för dig eller känner du någon som skulle ha nytta av boken? Kommentera kort och berätta varför du vill ha boken, eller vem du vill ge den till. Senast den 14 oktober vill vi ha din kommentar. Två böcker ligger här och väntar!

Har du inte turen att vinna här kan du beställa boken från:
http://www.celiaki.se/Artiklar/Bestall-var-receptsamling/

Lycka till!

Kommentarer

Natasha skrev 2011-10-06 klockan 11:07

Åh, det förbundet har jag också missat. Har problem med att jag är gluten"känslig" men framförallt blev jag för några månader sedan svårt laktosintolerant efter en akut tarmoperation. Det ihop med det faktum att jag nyss upptäckt att det är fantastiskt roligt att laga mat - från grunden - gör att jag verkligen skulle vilja lägga händerna på en sådan bok! Hoppas på tur/ KramNatasha

K skrev 2011-10-06 klockan 11:30

En toppenbok att ge till min dotter som flyttat till sin första egna lägenhet i september! Att hon dessutom gillar att laga mat och är laktosintolerant gör ju boken perfekt till henne. Hoppas på tur!

JK skrev 2011-10-06 klockan 11:33

Det här boken vore ett mkt bra tillskott i kokbokshyllan då min sambo inte tål soja &jag är känslig mot både mjöl &mjölk.. :)

Olivia skrev 2011-10-07 klockan 01:57

En helt fantastisk bok för mig. Jag är en av de där människorna som är allergisk mot en helt del saker. Bland annat: Äggvita, soja, morötter (okokta), avokado, äpplen, päron, honungsmelon, etc, etc. Listan är dessvärre lång! Inte nog med det så visade sig efter många år med väldigt problem med tarmen att jag även nu är glutenintolerant. Det gick så långt att det gjorde lita skada med tarmen och nu väntar jag på en operation om tre månader. Den här boken hade hjälp mig väldigt mycket. Jag håller verkligen tummarna!

Helena skrev 2011-10-07 klockan 13:05

Min körkompis har celiaki. När vi fikar på övningarna har hon oftast med sig en egen påse med ätbart. Hon är dessutom engagerad i celiakiföreningens styrelse. Hon skulle bli överlycklig för boken nu när hon också är arbetslös.

Jessica skrev 2011-10-07 klockan 20:38

Min svägerska är allergisk mot mycket och det skulle vara underbart att få inspireras och bjuda henne på en maträtt hon verkligen kan njuta av.

Marie S skrev 2011-10-08 klockan 19:00

Hej! Skulle gärna vilja vinna boken då vi har en liten tös här hemma som inte tål mjölk. Hade varit mycket bra med lite inspiration. Kram Marie

Lämna en kommentar
Reklam: