Tävling för att öka medvetenheten kring olika matallergier

Idag blir det lite reklam för Svenska Celiakiförbundet här på Salt&Peppar.

Svenska Celiakiförbundet har just nu en satsning för att öka medvetenheten kring glutenintolerans, laktosintolerans, mjölk och sojaallergi (GLMS) i skolmaten. Det hela handlar om att inspirera till matlagning och visa att det inte behöver vara så svårt att servera mat som alla mår bra av. I samband med detta har de en tävling Sveriges unga GLMS-kockar, tillsammans med Svenska Kockars förening, Valio och Semper. Tävlingen riktar sig till restaurangelever i årskurs 1 pågymnasiet.

Eleverna går ihop i lag och tävlar om att skapa den godaste GLMS-rätten, självklart anpassat för skolmatkök. Syftet är att inspirera och medvetandegöra morgondagens kockar i GLMS.Tävlingen avgörs på FASTFOOD & CAFà‰ OCH RESTAURANGEXPO i Stockholm i januari.

Det finns en facebooksida där det samlas idéer och tips från såväl elever och föräldrar som från skolpersonalen.
https://www.facebook.com/VarldensBastaSkolmat

Det går också att läsa mer om tävlingen här:
https://www.facebook.com/VarldensBastaSkolmat/app_122362781244515

Lämna en kommentar




*