Tävla och vinn med Save Food-projektet

[TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD]

Julen närmar sig med stormsteg och så även alla rester efter julmaten. För att redan i förväg uppmärksamma er på detta så kör vi en tävling ihop med Toppits och Save Food-initiativet.

Nu vill vi att du delar med dig av dina tips på hur man tar tillvara på julmatsresterna!

Roliga recept eller smarta planeringar – hur gör DU för att göra det mesta och bästa av julmaten? Gå in och gilla Save Food – initiativet på facebook och tävla sedan genom att lämna en kommentar här. Vinnarna avslöjas på juldagen!

http://www.facebook.com/toppits.se

1:a pris
8 förpackningar Fryspåsar
2 förpackningar 3D Bakplåtspapper
2 förpackningar Stekpåsar
4 förpackningar Arom Överdragshättor

2:a – 3:e pris
4 förpackningar Fryspåsar
1 förpackning 3D Bakplåtspapper
1 förpackning Stekpåsar
2 förpackningar Arom Överdragshättor


Mitt eget favorittips är att tärna överbliven julskinka och frysa in, för att sen göra olika pajer. Vad sägs om en lockade Omelettpaj?
Omelettpaj med kassler och squash

Så kom igen, nu ge oss ditt bästa tips! Vad lagar du på resterna eller hur serverar man dem bäst?

Kommentarer

Berith skrev 2011-12-22 klockan 07:33

Det kött som går att frysa sparas till paj eller pytt. Perfekt att ta med i lunchlådan. Duka fram en lyxig frukost eller lunch på rester de dagar man inte skall till jobb eller skola. Eller kanske som kvällsmat. På så sätt kommer det mesta att ätas upp.

freddy skrev 2011-12-22 klockan 19:45

om det blir något över så kommer det som kan frysas in att hamna i frysen för att senare få följa med till jobb. det som inte kan frysas packas ner i burkar för att innom det snaraste ätas upp.

Anna skrev 2011-12-22 klockan 20:59

Jag gjorde idag en fantastiskt god paj (en variant på ett recept av Jamie Oliver) med purjolök och kyckling. Jag tror säkert det går minst lika bra med purjolök och julskinkebitar. Det ska jag i alla fall prova i år. :)

Petra skrev 2011-12-22 klockan 21:30

Skinka, korv och köttbullar är alltid bra att ha i frysen till pytt. Den rökta laxen är supergod att steka upp och kokta ägg går ju alltid hem på frukostmackan och de håller sig ngr dagar i kylen. Och Sill, den håller i evigheter...

Louise skrev 2011-12-24 klockan 20:13

Jag försöker alltid att bli bortbjuden så att jag själv inte har några rester hemma!

Sara skrev 2011-12-25 klockan 09:14

Alla kött-rester gör jag pyttipanna på!

Totte skrev 2011-12-25 klockan 14:54

Köttbullar skinka ner i plastpåsar i lagom portioner. För att sen ta fram o värma i Toppits stekpåsar håller maten saftig o fin.

Lämna en kommentar
Reklam: