Tävla med Kelda

När tiden inte riktigt räcker till är Kelda bra att ha i köket.

I samarbete med Kelda så har vi nu en tävling där ni kan vinna:
1:a pris – Kokbok + 200 kr i värdecheckar
2:a pris – 200 kr i värdecheckar
3:e pris – 100 kr i värdecheck

Allt ni behöver göra för att få chans att vinna är att svara på två frågor senast den 23 mars kl 10.00 så är du med i tävlingen!

1) Vilken av Keldas produkter tycker du bäst om? Ni hittar sortimentet på Keldas sida (www.kelda.se).

2) Berätta kort om ett semester-matminne. Varför har just det minnet satt sig hos dig? Vad fick du att äta eller dricka som gjorde just det minnet så speciellt?

En av mina egna favoriter i Keldas sortiment är den Spanska kalla Tomatsoppan, tillsammans med en näve krutonger, som passar perfekt under sommarhalvåret.

Kommentarer

Sandra skrev 2013-03-13 klockan 22:05

1. Det blir utan tvekan Keldas Thaisoppa. Som jag antingen blandar med nudlar och kräftstjärtar, eller med fetaost och citron plus diverse kryddor. 2. Mitt bästa semester-matminne är från april 2012 då jag befann mig i Madrid. Jag har aldrig tyckt om varken skaldjur eller fisk, och varit livrädd för allt som lever i vatten. Men under denna resa bestämde jag mig för att jag skulle ta mod till mig och testa precis allt sådant som kom i min väg. Det slutade med att jag åt calamares, grillad bläckfisk, pilgrimsmusslor, blåmusslor, friterade musslor, kungskrabba, havskräftor, lax, räkor och mollusker. Jag kan säga såhär att sedan dess så är jag frälst, ingenting som kommer från havet skrämmer mig längre, och jag avnjuter med glädje ett helt skaldjursfat. Att jag har gått miste om allt det här goda i över tjugo år grämer mig lite, men jag är oerhört stolt över mig själv att jag vågade prova, så att inte fler år av läckerheter gick förlorade.

elin skrev 2013-03-14 klockan 06:22

1) Om jag måste välja bland alla Keldas fantastiska produkter så väljer jag Keldas vaniljsås som min favorit. Den är en riktig räddare i nöden när man får oväntat besök av såväl gäster som sockersugsmarodören. Vaniljsåsen har en underbart len konsistens och är användbar på flera sätt, både fryst, varm, vispad och ovispad. Jag brukar vispa ned hackad rostade pistagenötter, limeskal och russin i vaniljsåsen för att sedan frysa in den. Vips så har man en underbart god glass! Men givetvis är Keldas vaniljsås god att äta som den är, utan krusiduller och ansträngning. 2) Ett semester mat-minne som ligger mig varmt om hjärtat är en juli dag för cirka 6 år sedan. Jag och min mamma var på semester i Helsingfors för att bland annat besöka släktingar. Vid resans ankomst köpte vi med oss nygrillad makrill hos en fiskförsäljare vid kajen. Makrillen var invirad i tidningspapper och doftade ljuvligt. Sedan satte vi oss en bit bort och åt fisken, utan både bestick och servetter,i gnistrande solsken och med utsikt över det fantastiska havet. Det var så enkelt, gott och en sann näringsgivande boost för såväl kropp som själ!

Erik Håbring skrev 2013-03-14 klockan 09:48

Eftersom jag avskyr helfabrikat så måste jag säga deras matlagningsgrädde, den fungerar som den ska :) Mitt bästa matminne var i somras när jag och ett par kompisar åkte ner till södra skåne och upplevde kivik, Ystad och Simrishamn, vi inledde däremot det hela med en fantastisk fika Olof Viktors i Glemminge. Där åt jag den fräshaste och saftigaste morotskakan jag någonsin smakat, underbart med solen i ansiktet :)

Rigmor skrev 2013-03-15 klockan 12:42

Jag tycker absolut att keldas vaniljsås är den bästa om jag måste välja. Den köper vi alltid hem när det ska bjudas på paj här hemma. Enkelt är det också :) Mitt bästa matminne är när jag för 3 sommrar sedan vart bjuden hem till en av mina döttrar på grillat. Där hade hon gjort en sagolikt potatisrätt (Skivad potatis med smulad kvibillie ost och hackade nötter över potatien)Grillad oxfile och en härlig grönsallad till. Solen sken och det var en härlig varm dag ute. Till efterrätt hade min kära dotter gjort en pinocchiotårta med färska jordgubbar i, Hög och fin var den och smakade ljuvligt.

Berith skrev 2013-03-19 klockan 09:15

Min favorit bland Keldas soppor är den milda och goda tomatsoppan som man kan blanda i olika ingredienser i. Ett fint matminne är när familjen hyrde en stuga i Marholmens skärgård för många år sen och köpte och hämtade pizza i deras restaurang. Jag vet att alla håller med mig om att godare pizza har vi aldrig fått. Vad vi drack till minns jag inte men den goda pizzan finns kvar i minnet.

Marie L-M skrev 2013-03-19 klockan 18:13

Hej! Min favorit är Kelda Creamy Gazpacho! Och anledningen till det, beror på det första och riktigt starka matminnet som jag fick när jag och mina föräldrar var i Spanien. Och där fick smaka Gazpacho för första gången. Detta var på 70 talet, när all mat här i Sverige var brun! Haha, så kändes det i alla fall, när man fick smaka och dofta den spanska maten. Så varje vår och sommar, har jag gjort min favoritsoppa ett antal gånger. Ett fasligt hackande av grönsaker. Tills jag av en händelse upptäckte att Kelda hade just min favorit, och då blev mitt soppberoende lättare att leva med!

Micke skrev 2013-03-21 klockan 14:32

1) Kaffegrädden används mest här hemma. Den hör till eftermiddagskaffet. Då lyxar vi till det med Keldas kaffegrädde istället för mjölk. 2) Jag minns heta rätter i Karibien, spännande smakupplevelser i Asien och fantastisk medelhavsmat. Det vattnas i gommen! Men trots underbara matminnen från semestrar runt om i världen så finns det inget som slår matupplevelsen längst Podjelantaleden i Lappland, efter två dagars vandring hittade vi en magiskt vacker lägerplats. Vi hade med oss mjöl, torrjäst och salt som vi bakade bröd utav över öppen eld. Vi drack kallt vatten som vi fångat direkt från den forsande bäcken i träkåsorna. Vi drack kokkaffe samt åt våra medhavda torkade kantareller (som vi blötlade och sedan stekte) tillsammans med vår nyfångade, halstrade fisk. Vi njöt av fantastisk midnattsol, god mat och gott sällskap. Hela den där upplevelsen var sannerligen ett minne för livet.

Lämna en kommentar
Reklam: