Tapas på kalvlever med oregano, citron och chili

Tapas SM – Vecka 2 – finalist 1

Tapas på kalvlever med oregano, citron och chili
Av: Birgitta Höglund

200 g kalvlever
½ citron
1 msk oregano
1 tsk chiliflingor
flingsalt
Smör och kallpressad olivolja till stekning

Skär levern i centimeterstora tärningar. Lägg i en bunke och pressa över citronsaften.
Krydda med chili, oregano och rejält med flingsalt. Täck med plast och ställ in i kylen ett dygn.

Häll upp i durkslag och låt all vätska rinna av. Hetta under tiden upp ett par matskedar smör och en skvätt olivolja i en stekpanna.
Bryn leverbitarna så de får fin färg runtom. stek bara ett par minuter, de smakar bäst om de fortfarande är lite rosa inuti.
Strö lite extra flingsalt och chiliflingor över.

Millans kommentar: Kalvlever tillhör inte mina favoriter, men trots detta lyckades faktiskt den här rätten att bli en av dagens favoriter. Lätt att laga, bara man tänker på att det ska ligga i marinad ett dygn först. Kryddning, speciellt det chilistarka var god och passade perfekt ihop med vinet Ramón Bilbao Tempranillo.

Lämna en kommentar




*