Tante Juliette

Så var det dags för Ridderheims att presentera några av julens nyheter och vi har fått smaka på det nya butikskonceptet “Tante Juliette”.


Foto: Ridderheims pressfoto, med tillstånd.

Ridderheims lanserar ett helt nytt butikskoncept som kretsar kring välsmakande patéer tillagade på uteslutande naturliga råvaror. Till grund för det nya konceptet ligger tidlösa recept som gått i arv från generation till generation och nu förenats med modern matkultur.

– Vi vill lyfta det flamländsk-franska köket och föra in vardagslyxen i de svenska hemmen. Tante Juliettes patéer med tillbehör är en kulinarisk upplevelse som passar lika bra som en modern förrätt som en hel måltidslösning. I sortimentet ingår allt från sensationella patékreationer så som hjort och äppelpaté och pomamorepaté till de mer traditionella patéerna i form av vitlöks-, lant- och murkelpatéer, förklarar Patrik Birgander kategorichef på Ridderheims & Falbygdens.
Källa: Pressutskick från Ridderheims

Paté är inget vi brukar äta här hemma och ska jag vara ärlig vet jag inte ens hur bästa sättet att äta det är. Men vi dukade upp såväl patéer som såser, kex och lite ostar en fredagkväll.

Äppelpaté och Lingonpaté
Mangochutney samt Apelsin-röror

Spännande att testa och lite lyxigt kändes det allt. Bägge patéerna är smakrika med tuggmotstånd. Mangochutney är stark och resterna av den kommer hamna i maten. Apelsinen är frisk i smaken och väldigt god att lägga på patén.

Inget fel på produkterna, men frågan kvarstår, hur äter man det här på bästa sätt?

Flatbröd med Rosmarin som vi åt till var hårda och goda.

Carrs nya kex (Black Olive och Cheese) som ni ser lite suddigt i bakgrunden var smakrika kex som lätt döljer smaken av en billig brie ;) Lägger du däremot pengar på att köpa dyr smaskig ost bör du välja andra kex! Däremot är kexen trevliga att servera istället för chips vid vilket mingel som helst.

Carr’s Nibbles innehåller 100 g. Pris 18 kr/förpackning.

Kommentarer

Inga Tomenius-Wihlborg skrev 2016-12-28 klockan 12:07

Blev jättebesviken på er sönderfallande grönpeppar paté. Den håller inte ihop och har en grov smak. Till nyåret blir det Martin Olssons pate´ eller någon annan. Besviken!

Millan skrev 2016-12-29 klockan 18:44

Hej Inga! Detta är alltså inte Ridderhemis blogg men år 2010 fick vi testa några av Ridderheims produkter. Vi hade inga problem med att patéerna inte höll ihop då, men recepten har säkert ändrats de senaste 6 åren sedan testet gjordes. /Millan

Lämna en kommentar
Reklam: