Tagliatelle med lövbiff och kantareller

Tagliatelle med lövbiff och kantareller

ca 3 portioner

Ingredienser:
Tagliatelle till 3 personer, ca 210-250 gr pasta (den större mängden om du är jättehungrig!)
250 gr lövbiff
100-150 gr gula kantareller
5 dl grädde, valfri fetthalt
2 tsk kalvfond
50 gr grovriven parmesantost
salt, peppar

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Strimla lövbiffen och stek den hastigt i en varm stekpanna. (OBS! Ha inte för svag värme, för då kokar köttet i stället och det blir inte alls lika gott!) Krydda med salt och peppar alt. grillkrydda.
3. Smörfräs kantarellerna.
4. Blanda med köttet och slå på grädden. Låt koka ihop.
5. Smaka av med kalvfond, svartpeppar och ev. lite salt.
6. Precis innan servering så vänder du ner nästan all parmesanost, men spara lite så att du har något kvar att strö över den färdiga rätten.

Smaklig måltid!


Marias kommentar:
En rätt som går väldigt snabbt att slänga ihop. Hur onyttigt denna rätt blir beror helt och hållet på fetthalten i grädden samt hur mycket pasta du kokar. Jag röstar för den mindre mängden pasta och att du serverar rätten tillsammans med en stor grönsallad med lite balsamico till. Givetvis fungerar det utmärkt att frysa det som blir över och värma i micron vid ett senare tillfälle.

Lämna en kommentar




*